Volakas Haemus

volakas

DESCRIERE
O marmură elegantă, omogenă și frumoasă, cu un fundal alb și vene de culoare gri și negre.

Un material foarte cunoscut și popular pentru venatura unică și apele sale. Acest tip de marmură este recomandat de arhitecții din întreaga lume pentru cele mai importante proiecte.

APLICAȚII
Proiecte de tip rezidențial, comercial și instituțional
Recomandat în special pentru pardoseli la interior și exterior, placarea pereților, elemente decorative, coloane etc.

POTRIVIT PENTRU
Proiecte mari și mici.

FINISAJE DISPONIBILE
Lustruit, honuit.

VOLAKAS HAEMUS, MITUL
Volakas, de unde și numele pietrei, este un sat îndepărtat de pe versantul estic al munților Falakron (din lanțul muntos al Rodopilor), din prefectura Drama.

În mitologia greacă, regele Haemus al Traciei era fiul lui Boreas. Acesta era vanitos și arogant, comparându-se pe sine și pe soția sa, regina Rhodope, cu Zeus și Hera.

Zeii i-au transformat pe cei doi în muncți (Haemus sau Haimos Mons și Rhodope). De atunci, în Grecia, Peninsula Balcanică este cunoscută sub numele de „Peninsula lui Haemus”.

În acești munți, s-a dat lupta dintre Zeus și balaurul Typhon care, alungat până în Tracia, a prăvălit munții peste Zeus în bătălia din jurul muntelui Haemus.

Atunci când, cu puterea fulgerului, bucățile de stâncă au fost aruncate peste balaur, sângele acestuia a acoperit muntele. În urma acestui incident, se spune că munții au primit denumirea haemus („sângeroși”) – în limba greacă (Αίµα) și Rodopi, care înseamnă „Cu Fața Roșie”.

Comments are closed.