Pelagonia

Perseus

DESCRIERE
Pelagonia este un tip de calcar Premium, de culoare bej deschis, un material preferat de arhitecți și decoratori datorită culorii uniforme și proprietăților sale. Pelagonia se montează foarte ușor, venatura nu trebuie îmbinată, iar culoarea sa neutră se potrivește oricăror altor culori și materiale. Poate fi utilizat și pentru Proiecte de Lux.

APLICAȚII
Plăcile de dimensiuni mari sunt mai potrivite pentru pereți și podele. Proiecte de construcții rezidențiale, comerciale și instituționale, Placări pentru podele și pereți interiori și exteriori, Elemente Decorative, Băi, Blaturi.

POTRIVIT PENTRU
Proiecte mari și mici.

FINISAJE DISPONIBILE
Șlefuit, honuit.

PELAGONIA, MITUL
Potrivit mitologiei grecești, Hefaistos este zel grec al focului, al fierarilor, al artizanilor, al sculptorilor și al vulcanilor. El era fiul lui Zeus și al Herei.

Hefaistos a fost asociat de coloniștii greci din sudul Italiei cu zei vulcanilor Adranus de pe muntele Etna (Etna derivă parțial din cuvântul grecesc αϊθω (aitho) – semnificând „Eu ard”) și Vulcanus din insulele Lipari.

După ce Castor, eroul mitic, a construit orașul Kastoria după oracol și a instaurat suveranitatea regiunii prin înființarea unei confederații, a început să se gândească la expansiune, la cucerirea de noi teritorii, construind astfel două noi așezări în câmpia Pelagoniei (aici a avut loc Bătălia de la Pelagonia în septembrie 1259, între Imperiul de la Niceea și Despotatul Epirului, Sicilia și Principatul Achaea).

Cei peste 3000 de membri ai confederației aveau drept zeu protector pe Hefaistos care a adus din Sicilia trei ciclopi pentru a-l ajuta să construiască noi așezări.

Comments are closed.