Perseus

Perseus

DESCRIERE
O marmură cu granulație fină, de culoare bej și maro deschis, cu ape și linii drepte paralele desăvârșite.
Material solid, compact, cu grad scăzut de absorbție, dur, cu proprietăți ideale. (95% calcit)
Cu acest material se obțin cele mai bune rezultate de ordin estetic, în proiecte de lux.

APLICAȚII
Zone cu utilizare intensă, cum ar fi pereți, spații publice.
Proiecte de tip rezidențial, comercial și instituțional.
Pardoseli la interior și exterior, placarea pereților, elemente decorative, săli de baie și blaturi.

POTRIVIT PENTRU
Proiecte mari și mici.

FINISAJE DISPONIBILE
Lustruit, honuit, antichizat.

PERSEU, MITUL
Perseu a fost fiul lui Zeus și al lui Danae. Este cunoscut îndeosebi ca fiind cel care a ucis-o pe Medusa, un monstru înfricoșător, și cel care a salvat-o pe Andromeda, prințesa etiopiană. După moarte, celor doi li s-au atribuit două constelații pe cer.

Mitul începe atunci când Oracolul din Delphi îl avertizează pe Acrisius, regele din Argos, că propriul său nepot îl va ucide într-o zi. Temându-se de această profeție, el o încuie pe singura sa fiica, Danae. Cu toate acestea, Zeus ia forma unei ploi aurii și o seduce pe Danae, care îl naște pe Perseu.

Atunci când Acrisius află că are un nepot, îi alungă pe cei doi pe marea învolburată. Aceștia ajung pe insula Serifos. Polydectes, regele insulei, îl provoacă pe Perseu să o ucidă pe Gorgona Medusa.

Perseu își începe periplul către peștera Medusei, undeva în Africa, și întâlnește Femeile Cărunte care îl ajută. Având sandale înaripate și o pelerină care îl face invizibil, scutul Atenei și paloșul lui Hermes, Perseu se apropie de Medusa, privindu-i imaginea reflectată în scutul strălucitor al Atenei și îi taie capul cu paloșul lui Hermes.

Comments are closed.