.

Aplicatii Piatra naturala

Piatra naturala poate fi alegerea perfecta pentru diverse aplicatii, atat in interiorul cat si in exteriorul locuintei. Dintre acestea, enumeram:

Baia – Blaturi, cazi si chiuvete
ALI_4550jpgALI_4550Frumusetea, rezistenta la umiditate si lipsa riscurilor alunecarii, acestea sunt cele trei asteptari pe care le avem in prima instanta de la baie. Granitul, marmura, travertinul sau onixul se potrivesc in egala masura pentru placarile din baie. Nu uitati ca pardoselile trebuie finisate fara lustru, pentru a nu aluneca.

citeste mai departe…

Bucataria – Blaturi si chiuvete
ALI_4574jpgALI_4574Este cel mai dificil spatiu din casa, din punct de vedere al finisajelor, pentru ca are nevoie in egala masura de rezistenta si protectie. Pe de o parte, blatul de lucru este expus petelor, zgarierilor de la cutite, robotilor de bucatarie, vaselor fierbinti etc. Pe de alta parte, pardoseala este expusa alunecarilor.

citeste mai departe…

Pardoseli si pereti
Pardoseli_Pereti_20_424x636Piatra naturala poate fi o alegere buna pentru pardoseli din living, aceasta fiind mult mai rezistenta decat alte materiale, de exemplu lemnul. Picioarele scaunelor si ale mobilierului, musafirii pe care nu ii descaltati, frecventa cu care este folosita aceasta incapere, toate solicita pardoseala, care are nevoie de o rezistenta ridicata, nu doar de frumusete.

citeste mai departe…

Trepte, contratrepte si glafuri
Algabeth pentru ONE_5Placarile treptelor trebuie sa raspunda unor nevoi de rezistenta ridicata, pentru ca toti membrii familiei urca si coboara scarile de zeci de ori pe zi.

citeste mai departe…

 

Canturi si detalii
Canturi_Detalii_14_954x636Cei mai multi utilizatori directi si beneficiari ai lucrarilor cu piatra naturala nu observa de la bun inceput detaliile de executie, canturile, muchiile, taieturile, insertiile. Acestea sunt insa mandria pietrarilor – ei stiu cata munca sau cata atentie cere o anume prelucrare. Dar chiar si daca utilizatorul nu cunoaste aceste secrete ale meseriei, el tot va remarca la nivel mai subtil o lucrare cu adevarat valoroasa.

citeste mai departe…

Aplicatii pentru exterior
aplicatii-exterior (7)Placarile de exterior trebuie in primul rand sa raspunda nevoilor de rezistenta si durabilitate. Intemperiile si circulatia intensa solicita cel mai mult aceste zone: ploaia, zapada, diferentele bruste de temperatura sau extremele meteorologice sunt cele care afecteaza materialele slabe si lucrarile deficitare. Piatra naturala, granitul in speta, este printre putinele materiale care se incadreaza la alegerea potrivita.

citeste mai departe…