Draco

Draco

DESCRIERE
Un calcar dur, de ungri măsliniu desăvârșit, cu un lustru ca de oglindă, întruchiparea armoniei și serenității.

Modelul se modifică subtil în funcție de selecție, având o venatură foarte discretă. Este un material rezistent și fără cusur, ideal pentru uz decorativ, în special în zone fiamate și antialunecare.

APLICAȚII
Zone cu utilizare intensă, cum ar fi pereți, spații publice.
Proiecte de tip rezidențial, comercial și instituțional.
Pardoseli la interior și exterior, placarea pereților și elemente decorative.

POTRIVIT PENTRU
Proiecte mari și mici.

FINISAJE DISPONIBILE
Lustruit, honuit, periat, fiamat, buciardat.

DRACO, MITUL
Munții Pindului și-au căpătat numele de la eroul Pindus, cel mai mare dintre cei trei fii ai regelui Macedon. La moartea regelui, lui Pindus i-a revenit tronul.

Frații săi îl invidiau, așa că l-au alungat de pe tron. Pindus nu dorea să le facă rău fraților săi și a plecat în munți, îndeletnicindu-se cu vânătoarea. Într-una din zile, a întâlnit un balaur (în limba greacă, ∆ράκος) cu care s-a împrietenit, iar în fiecare seară, Pindus lăsa în fața peșterii balaurului jumătate din ceea ce vâna. Începând din acea zi și odată cu trecerea anilor, norocul i-a surâs întotdeauna lui Pindus la vânătoare. Toate acestea i-au făcut pe frații săi și mai invidioși decât în vremea când era rege, iar aceștia au pus la cale să îl ucidă. Ocazia s-a ivit într-una din zile, pe când Pindus vâna singur. Pe când se stingea, Pindus a strigat o dată după ajutor. Balaurul l-a auzit din peșteră și, recunoscând vocea celui care îl hrănise cu credință, veni într-un suflet să vadă ce se întâmplase. Atunci când îl zări pe Pindus fără suflare, cu multe răni sângerânde, Draco s-a năpustit asupra fraților săi pe care i-a ucis.

Comments are closed.