Thassos Snow White

thassos

APLICAȚII
Proiecte de tip rezidențial, comercial și instituțional, monumente, pardoseli la interior și exterior, placarea pereților, elemente decorative, cum ar fi: coloane, borduri, rame de oglinzi, decorațiuni lucrate manual etc. Reflexia puternică a razelor solare face din această marmură materialul preferat pentru pardoseli răcoroase în țări cu temperaturi ridicate.

POTRIVIT PENTRU
Proiecte mari și mici.

FINISAJE DISPONIBILE
Lustruit, honuit, antichizat, buciardat.

THASSOS, MITUL
Potrivit mitologiei grecești, insula a fost descoperită de către Thassos. Despre Thassos, se spune că era fiul sau nepotul regelui Aginor al fenicienilor, din cetatea Tyros.

Zeus, luând înfățișarea unui taur, a răpit-o pe Europa, sora lui Thassos. Legenda spune că tatăl acesteia, Aginor, i-a trimis pe cei patru frați ai Europei să o găsească. Aceștia au căutat-o prin toată Grecia. Thassos a descoperit insula în timp ce o căuta pe sora sa, Europa.

Fascinat de clima minunată, de vegetația luxuriantă și văzând că nu o poate găsi pe Europa, acesta a renunțat la căutare. El și suita sa s-au stabilit pe insulă, care de atunci a luat numele de „Thassos”.

Herodot, marele istoric al antichității, este categoric în această privință. El spune în lucrarea sa că insula „a primit numele fenicianului Thassos”.

Comments are closed.