Olympia Red

Olympia

DESCRIERE
O combinație de roșu-maroniu și bordeaux, o marmură elegantă cu model neutru și structură și venatură consistentă.
Oferă soluții practice la locul instalării.
Este o piatră decorativă care se combină ușor cu materiale de culoare bej, albă sau gri, asigurând un rezultat clasic impresionant.

APLICAȚII
Zone cu utilizare intensă, cum ar fi pereți, spații publice.
Proiecte de tip rezidențial, comercial și instituțional.
Pardoseli la interior și exterior, placarea pereților, elemente decorative și coloane.

POTRIVIT PENTRU
Proiecte mari și mici.

FINISAJE DISPONIBILE
Lustruit, honuit.

OLYMPIA, MITUL
Potrivit mitologiei grecești, Hercule a inaugurat primele jocuri olimpice pentru a sărbători succesul uneia dintre cele 12 munci ale sale – curățarea grajdurilor regelui Augeas.
Augeas avea atât de multe vaci și capre, încât nu putea cultiva pământul din cauza bălegarului animalelor. Pentru a rezolva problema, l-a chemat pe Hercule și i-a promis o parte din pământurile sale. Grajdurile nu mai fuseseră curățate de peste 30 de ani și acolo trăiau peste 1000 de vite. Cu toate acestea, Hercule a reușit să curețe murdăria, schimbând cursul râurilor Alpheus și Peneus.

Mai întâi, eroul a făcut o deschizătură în zidul grajdurilor, apoi a făcut o altă deschizătură în zidul din partea opusă a împrejmuirii. După aceea, a săpat două șanțuri late către râurile care curgeau prin apropiere. A deviat cursul râurilor spre curte. Râurile au dat năvală prin grajduri, spălându-le și luând cu ele toată mizeria prin deschizătura din zidul opus.

Augeas s-a mâniat, deoarece îi promisese lui Hercule a zecea parte din vite dacă eroul putea să facă ce i s-a cerut într-o singură zi. Deoarece a refuzat să își respecte cuvântul, Hercle l-a ucis după terminarea muncilor. Potrivit Odelor poetului Pindar, Hercule a pus atunci bazele jocurilor olimpice. Lungimea primului stadion, de peste 192 m, se spune că era distanța pe care putea să o alerge Hercule dintr-o singură suflare.

Comments are closed.