Ebru Arabesque Pirgon

Ebru Arabesque Pirgon

DESCRIERE
Marmură pe fond alb cu motive florale curgătoare deosebite și pete de culoare dansante potrivite oricărui tip de construcție.
Utilizarea unei metode optime de asamblare asigură cea mai bună opțiune de decorațiuni esențiale complete din piatră.

APLICAȚII
Plăcile de dimensiuni mari sunt mai potrivite pentru pereți și podele. Proiecte de construcții rezidențiale, comerciale și instituționale, Placări pentru podele și pereți interiori și exteriori, Elemente Decorative, Băi, Blaturi.

POTRIVIT PENTRU
Proiecte mari și mici.

FINISAJE DISPONIBILE
Șlefuit, honuit.

EBRU ARABESQUE, MITUL
În mitologia greacă, Dionis este zeul recoltelor de struguri, al vinificației și vinului, al extazului, al fertilității, al teatrului și al extazului religios, fiul lui Zeus și al muritoarei Semele. Alcoolul, și îndeosebi vinul, a avut un rol important în cultura greacă, Dionis fiind un important promotor al acestui stil de viață.

Pe de altă parte, Licurg era regele edonilor din Tracia, fiul lui Dryas, „stejarul”, și a interzis cultul lui Dionis, dezavuând stilul de viață al acestuia.

Dar zeii Olimpului s-au supărat pe Licurg și l-au trimis să moară pe muntele Falakro din Drama (zona de extracție Pirgon). Odată cu Dionis au apărut primele arabescuri (influențate de recoltele de struguri și vinuri) din Grecia Antică. Acestea reprezintă forme de plăci foarte abstracte și vegetație întrețesută, cu motive curbilinii.

Tehnica Ebru duce peste veacuri cultura hârtiei marmorate asociată cu coexistența diferitor elemente culturale, care se aseamănă marmurei însăși.

Comments are closed.