Era Silver

Era

DESCRIERE
Marmură cu granulație fină, pe un fundal sofisticat gri-argintiu, cu venatură și ape discrete în nuanțe deschise. Material foarte compact și dens, potrivit chiar și pentru aplicații de anvergură și proiecte ample.
Material rezistent și dur, cu proprietăți excelente, ale cărui culori se pot combina cu altele. O alegere întotdeauna la modă.

APLICAȚII
Zone cu utilizare intensă, cum ar fi pereți, spații publice.
Proiecte de tip rezidențial, comercial și instituțional.
Monumente, pardoseli la interior și exterior, placarea pereților, elemente decorative și coloane.

POTRIVIT PENTRU
Proiecte mari și mici.

FINISAJE DISPONIBILE
Lustruit, honuit, antichizat, periat, buciardat.

ERA, MITUL
În trecerea timpului, Era marchează adeseori, printre altele, originea unui eveniment mitologic semnificativ. Cronos (Χρόνος, termenul grec pentru timp) a fost înfățișat ca zeul Erei și Timpului, cu trei capete – de om, de taur și de leu. Lui Cronos i se mai spunea și „Bătrânul Timp” și era adesea zugrăvit ca un bătrân înțelept, cu o barbă lungă și căruntă.

Împreună cu Ananke (aceasta fiind personificarea Necesității), Cronos a încercuit oul primordial, împărțind-l pentru a forma pământul, marea și cerul. Împreună, ei au strâns oul, cu atâta putere încât lumea s-a împărțit în două emisfere.

Apoi, atomii s-au separat. Cei mai ușori și mai fini au plutit și au devenit Aerul Luminos (Aether sau Uranus) și Vântul rarefiat (Chaos), iar atomii cei mai grei și încărcați au format Pământul (Gaia) și Oceanul (Oceanus).

Comments are closed.