Principalele mituri despre folosirea calcarului in casa

Miturile există în orice domeniu. De la medicină la psihologie și de la economie până la construcții, acestea pot fi găsite sub  diferite forme. De cele mai multe ori, miturile sunt rezultatul gândirii colective și apar fie din cauza lipsei de informații, fie din cauza accesării unor afirmații eronate. În articolul de astăzi, ne vom arunca o privire asupra a trei  dintre cele mai răspândite și cunoscute mituri despre folosirea calcarului în casă și vom descoperi împreună dacă acestea se infirmă sau se confirmă.

Principalele mituri despre folosirea calcarului in casa

Mitul #1: Folosirea calcarului pentru blatul din bucătărie este o greșeală majoră, deoarece este predispus la pete

Cât de adevărat crezi este acest mit? Noi, la Algabeth, considerăm că absolut deloc. Cei mai mulți dintre posesorii de blaturi din calcar au mărturisit că a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-au luat pentru bucătăriile lor, iar dacă ar fi să facă o reamenajare, ar folosi același material. Motivul pentru care aceștia au ales calcarul în detrimentul altei pietre naturale este pentru că textura calcarului ajută în mod indirect la mascarea petelor. Te întrebi cum este asta posibil? Simpu, datorită texturii poroase a pietrei și datorită imperfecțiunilor neregulate ale texturii.

Mitul #2: Nu folosi calcarul în baie, deoarece este o piatră naturală destul de moale

De obicei, oamenii  uită de faptul că, la fel ca în cazul altor pietre naturale, acest material vine într-o varietate de forme, model și texturi . În cazul calcarului, unele modele sunt mai poroase decât altele. Este adevărat că o suprafață perfect etanșă într-o încăpere cu umiditate crescută se poate dovedi problematică, dar nu înseamnă că materialul nu poate fi folosit.

Mitul #3: Nu există nicio diferență între diferitele tipuri de calcar

La prima vedere, toate tipurile de calcar par să arate la fel. Toate au aceeași textură și toate au fost extrase de pe fundul mărilor sau al oceanelor. Care este totuși  diferența între ele? Așa cum am spus mai sus, diferența constă în capacitatea de rezistență în timp și în gradul de porozitate. În timp ce unii oameni încă mai discută dacă un material precum calcarul este prea moale ca să fie folosit în baia lor, alții construiesc clădiri întregi din derivați ai calcarului, ceva mai denși.

Ascultă întotdeauna sfatul unui personal autorizat, iar apoi verifică informația în mai multe surse. Nu lăsa miturile găsite pe internet sau auzite la alți oameni să-ți strice planurile. În special când vine vorba de planurile de construcție sau de renovare. În cazul în care cauți mai multe informații despre calcar, îți recomandăm și unul dintre articolele noastre anterioare„Terasă amenajată cu calcar”.

Comments are closed.