Modalități atipice de a folosi marmura

Alegerea materialului potrivit pentru baie, bucătărie sau podea se poate dovedi o sarcină destul de dificilă, mai ales dacă nu ai fost pus până acum în această situație. La o simplă căutare pe internet vei găsi, cu siguranță, cel puțin câteva zeci de materiale din care poți alege. Granit, travertin, cuarț, sandstone – fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje. Tocmai de aceea, e important ca această decizie să fie luată doar după ce ai făcut suficient research. Dacă însă timpul nu este de partea ta, iar această decizie trebuie luată cât mai rapid, ei bine, acest articol va veni în ajutorul tău.

Marmura este unul dintre cele mai versatile materiale și este renumită pentru durabilitatea pe care o are în timp, dar și datorită raportului excelent calitate-preț. Tocmai de aceea, ar trebui să fie una dintre primele tale opțiuni atunci când alcătuișeti lista cu posibile materiale. Marmura a fost folosită, de-a lungul timpului, în foarte multe construcții, de la case tradiționale, până la cele mai futuriste penthouse-uri. Marmura vine într-o varietate de forme, texturi și mărimi, fiind unul dintre materialele care îți permit să-ți exprimi liber propriul stil, realizând combinații unice.

Modalități atipice de a folosi marmura foto

Sursă foto

Profită de varietatea de culori

Folosind două sau mai multe culori, îi poți oferi spațiului vechi un look modern, în tendință cu normele designului interior contemporan. Fie că folosești plăci de marmură închisă sau deschisă, le poți combina după bunul plac. Singura regulă de care ar trebui să ții cont este să le folosești în egală măsură pentru a crea un aspect cât mai echilibrat și îngrijit.

 

Joacă-te cu plăci de mărimi diferite

Pe lângă folosirea dalelor de culori diferite, ce pot crea un aspect atipic, te poți juca cu plăci de marmură de diferite mărimi. Îmbinarea plăcilor de diferite mărimi oferă spațiului tău un plus la capitolul estetică și îl va pune în evidență, mai ales dacă și culorile sunt alese corespunzător.

 

Încorporează un model

Poți face întotdeauna locuința mai interesantă încorporând plăci cu modele, în loc să folosești o singură placă de marmură colorată. Singurul lucru care îți rămâne de făcut este să nu îți limitezi imaginația și creativitatea.

Dacă deja ești posesorul unei case în care predomină marmura, ai putea fi interesat de articolul nostru „Cinci trucuri simple pentru a întreține marmura ”.

Comments are closed.