Cinci trucuri simple pentru a întreține marmura

Cinci trucuri simple pentru a întreține marmura

 

Imediat după ce te-ai hotărât asupra tipului de piatră naturală pe care vrei să-o folosești în casa ta, ar fi bine să începi să cauți informații despre ce trebuie să faci pentru întreținerea și protejarea ei. Tendința generală este să începi să cumperi diferite soluții create special pentru curățenie, dar există metode mult mai ietine și mult mai eficiente pentru întreținerea pietrei naturale.

 

Articolul de astăzi este dedicat în întregime posesorilor și viitorilor posesori de marmură, iar pe parcursul său îți vom prezenta cinci metode la îndemână prin care poți întreține suprafețele din acest material. Dacă sunt aplicate cu regularitate, aceste mici trucuri te vor scuti de cumpărarea produselor destinate întreținerii sau de apelarea la firmele specializate.

 

Curăță cât mai rapid lichidele vărsate

Vei economisi timp prețios, dar și bani, dacă vei curăța imediat lichidele vărstate, mai ales dacă acestea conțin coloranți artificiali. În cazul în care lichidul petrece mult timp pe suprafața marmurei, există șanșe mari ca marmura să rămână pătată, iar estetica materialului să fie pusă în pericol. Pentru ștergerea marmurei, folosește o lavetă fină, umedă sau uscată.

Cinci trucuri simple pentru a întreține marmura

 

Nu folosi substanțe acide

Când vine vorba de curățarea oricărei suprafețe din marmură, fie că este vorba de pereți, podea sau blaturi de bucătărie, ar trebui să fii foarte prudent înainte de a folosi substanțe chimice. Nu utiliza niciodată o substanță cu o aciditate ridicată cum ar fi oțetul, lămâia sau diferite produse chimice. De asemenea, este recomandat ca în cazul agenților de curățare comerciali să citești eticheta în prealabil.

 

Nu așeza obiecte grele pentru un timp îndelungat

Daca ești fericitul posesor al unui blat de marmură, evită să așezi vase umede sau sticle grele pentru un timp îndelungat direct pe suprafața blatului. Protejează materialul folosind o punte de legătura între suprafața blatului și recipiente. De exemplu, poți folosi suporți de pahare sau de vase realizați integral din plută, deoarece acest material absoarbe din greutatea vaselor și protejează împotriva umezelii și a zgârieturilor.

Cinci trucuri simple pentru a întreține marmura1

 


Evită substanțele al căror efect nu îl cunoști

Textura marmurei este diferită față de texturile altor pietre, fapt pentru care trebuie întreținută într-un mod diferit. Suprafața marmurei este mult mai moale față de alte pietre naturale si este mult mai sensibilă la decolorări. Pentru a evita orice problemă, evită folosirea unor substanțe de curățenie al căror efect nu îl cunoști. Dacă unele produse sunt bune pentru lemn sau sticla, asta nu înseamnă că sunt bune și pentru piatră. Solicită informații înainte d
e achiziționare și folosire.
Cinci trucuri simple pentru a întreține marmura

 

Folosește apa pentru eliminarea petelor

Modul ideal pentru a curăța suprafața marmurei se face folosind apă calda si o cârpă moale. Folosește apa pentru a curăța praful și îndepărta petele. Nu folosi prea multă apă și evită frecarea suprafeței pentru a nu provoca zgârieturi fine.

 

Pentru mai multe detalii despre marmură și alte pietre naturale, urmărește în continuare blogul Algabeth.

Comments are closed.