Marmura alba – unde o folosim si cum o ingrijim

Folosită timp de secole în amenajarea bucătăriilor și a băilor, marmura albă este una dintre pietrele naturale clasice cunoscute în întreaga lume pentru frumusețea nervurilor gri ce se întind pe toată suprafața ei. Pe lângă estetica impresionantă pe care o oferă încăperilor menționate anterior, această piatră naturală se potrivește de minune în orice loc căruia vrei să-i oferi un aspect clasic cu influențe exotice.

Albul, care este dominant în cromatica acestei pietre naturale, o va face să se integreze și asorteze ușor cu orice fel de culori ar avea în preajma ei. Un mic dezavantaj al acestui material este reprezentat, însă, de faptul că întreținerea este mult mai minuțioasă și trebuie executată ceva mai des decât în cazul marmurei obișnuite, în special atunci când este folosită drept podea. De asemenea, un lucru pe care trebuie să-l faci este să încerci să eviți pe cât posibil contactul cu substanțele cu o aciditate crescută, precum sucul de citrice. Dacă vrei să știi mai multe despre acest subiect, te invităm să parcurgi unul dintre articolele noastre precedente, „Cinci trucuri simple pentru a întreține marmura

algabeth-marmura-alba-unde-o-folosim-si-cum-o-ingrijim

Marmură, atât cea albă cât și cea neagră, nu se pătează instantaneu. Așa că dacă din greșeală verși o substanțe cu o aciditate crescută, precum vinul roșu sau oțetul, curăță imediat. Dacă le lași peste noapte, suprafața pietrei naturale își va pierde din lucru și va căpăta un aspect rustic și o textură mai aspră.
Dacă ești posesorul său viitorul posesor al unei încăperi amenajate cu marmură albă, îți recomandăm ca, periodic, să îi aplici un strat protector pentru a avea o rezistență cât mai mare la substanțele care o pot deteriora.
În cazul în care marmura albă ți-a captat interesul, aceasta poate fi văzută și comandată din portofoliul de produse al magazinului Stona.ro, care este divizia de retail a grupului Algabeth. Pentru mai multe informații despre pietrele naturale și modalitățile în care acestea pot fi integrate în diferite construcții, urmărește în continuare blog-ul Algabeth.

Comments are closed.