Cum să alegi piatra naturală în funcție de tipul construcției tale

Piatra naturală este unul dintre cele mai importante materiale de construcție, fiind folosită, de-a lungul istoriei, în foarte multe construcții celebre. Motivul pentru care piatra naturală este atât de bine cotată îl constituie echilibrul perfect dintre rafinament și durabilitate, dar și excelentul raport calitate preț.

Piatra naturală vine într-o varietate de culori, texturi, forme și mărimi, de aceea e nevoie să faci un research consistent înainte de a decide ce tip de piatră naturală este potrivită pentru construcția pe care o plănuiești. În continuare, îți vom oferi câteva sfaturi utile cu ajutorul cărora vei putea alege ușor ce fel de piatra naturală este potrivită nevoilor tale.

Sfaturi utile pentru a alegerea pietrei naturale potrivite:

Fiecare tip de piatră are propriile sale particularități. Unele au o excelentă rezistență termică, altele o foarte bună rezistență la schimbările de temperatură, unele sunt apreciate pentru aspectul estetic și tot așa. De aceea materialul trebuie ales, de obicei, în funcție de scopul și de amplasamentul viitoarei tale construcții.

Granitul este folosit îndeosebi pentru pardoseli, blaturi de bucătărie sau blaturi pentru mese, datorită proprietăților sale curative, în timp ce marmura este o alegere populară pentru șeminee, blaturi, pereți, pardoseli, iar pentru cei mai extravaganți, chiar mobilier.

Pentru pardoseli interioare, pavaje în aer liber și placarea pereților este potrivit și travertinul, iar pentru șeminee pardoseli și blaturi se poate folosi ardezia.

Fiecare tip de piatra naturala are proprietati unice, prin urmare, aceasta va oferi aspect diferit in functie de fiecare loc in care va fi folosita. Alege intelept. Piatra naturala va rezista mult timp acolo unde o plasezi.

Pentru informații mai multe și mai specifice, poți apela la unul dintre consultanții noștri, la numărul de telefon 0244 381 119 sau la adresa de email: info@algabeth.ro. De asemenea, citește săptămână blogul nostru pentru a fi la curent cu cele mai noi tendințe în materie de design și construcții, care implică utilizarea pietrei naturale.

Comments are closed.