Cinci constructii celebre realizate din travertin

Fiecare țară are propriile sale capodopere arhitecturale. Majoritatea sunt construcții vechi, cu o puternică înseamnătate istorică și arhitecturală, care au devenit renumite în întreaga lume grație stilului nemaiîntâlnit și a modului de construcție. O parte dintre ele sunt alcătuite integral dintr-un anumit tip de material, în timp ce altele au fost contruite îmbinând două sau mai multe pietre naturale. Mai jos, am listat cinci dintre cele mai însemnate astfel de structuri în construcția cărora s-a folosit travertinul.

Hierapolis

Este unul dintre cele mai vechi orașe din Turcia, care a fost fondat în secolul al IV-lea. Orașul este înconjurat de izvoare termale. Din acest motiv situl este bogat in travertin alb. Orașul Pamukkale, aflat în imediata apropiere, este faimos datorită platoului alb alcatuit din acest tip de piatră naturală. De asemenea, cea mai mare parte a orașului este construită cu acest material.

5 Constructii celebre realizate din travertin foto

Colosseum

Colosseum este situat în Roma. Inaugurarea acestei construcții a avut loc în anul 80 d. Hr și are o înălțime de aproximativ 48 de metri. A fost una dintre marile arhitecturi ale vechilor romani, putând gazdui aproximativ 50.000 de oameni. Această clădire are forma unei elipse, iar travertinul a fost utilizat intens în multe părți ale construcției.

5 Constructii celebre realizate din travertin foto

Bazilica Sacré-Cœur din Paris

Este una dintre cele mai populare atracții turistice din Franța și a fost construită dintr-un tip de travertin care își schimbă nuanța odată cu trecerea timpului, acesta devenind din ce în ce mai alb. Biserica a fost terminata in anul 1914 și dispune de un design romano-bizantin cu tavane inalte si detalii de mozaic complex lucrate.

5 Constructii celebre realizate din travertin foto

Muzeul J. Paul Getty

Acest loc este unul dintre cele mai renumite destinații turistice din Los Angeles. Este un muzeu de artă cu mobilier remarcabil, multă verdeață și lucrări de artă. De asemenea, locul oferă o vedere uimitoare către ocean. Zidurile și podelele acestui muzeu sunt formate din plăci de travertin, oferindu-i acestei construcții un aer aparte.

Turnul Willis

Turnul Willis se află în Chicago, fiind numit inițial Turnul Sears. Această clădire a fost finalizata în 1974, în acel moment fiind una dintre cele mai înalte clădiri din lume. Holurile acestei clădiri au fost construite din ziduri înalte de travertin lustruit, oferinudu-i construcției un aer neomodernist.

Folosește secțiunea de comentarii, din josul paginii, pentru a ne arăta alte clădiri celebre în construcția cărora s-a folosit travertinul.

Comments are closed.