Descoperă cele mai potrivite materiale pentru a împrejmui piscina.

Fie că vorbim de o piscină rezidențială sau de o piscină publică, principalul factor care trebuie luat în calcul, atunci când se elaborează proiectul, este reprezentat de calitatea pe care o oferă materialele de construcție. Materialele trebuie să fie durabile și rezistente în timp, dar în același timp, să ofere un grad sporit de siguranță pentru toți cei ce folosesc piscina.

Cele mai sigure materiale pentru a împrejmui piscina sunt cele care au un grad crescut de aderență. Materialele precum marmura sau gresia lucioasă vă pot pune siguranță în pericol deoarece, odată ce sunt udate, devin alunecoase. Dintre cele mai sigure materiale pentru a împrejmui piscina, vorbim astăzi despre granit, sandstone și travertin.

Granit

Granitul este una dintre cele mai sigure și mai dure pietre și este cea mai sigură opțiune de folosit în jurul piscinei, iar raportul calitate-preț este unul foarte bun. Granitul, de obicei, vine în culori închise și nu este folosit doar la piscine, ci și pentru alte zone.
Alegerea materialelor pentru imprejmuirea piscinei (2)

 

Sandstone

O altă piatră utilizată în mod obișnuit în jurul piscinei este sandstone-ul. Aceasta este format din granule de curaț, iar culoarea este, de obicei, maro deschis sau o nuanță roșiatică. Sandstone-ul oferă un efect foarte viu și stilat aspectului și structurii piscinei, iar designerii au la dispoziție o paletă largă atunci când trebuie să decidă culoarea, întrucât sandstone-ul are are multe nuanțe naturale.

Alegerea materialelor pentru imprejmuirea piscinei (6)

 

Travertin

Dacă îți dorești să investești mai mult pentru împrejmuirea piscinei și îți dorești o piscină cu adevărat luxoasă, travertinul este cea mai bună alegere. Este elegant și are o durabilitate sporită. De asemenea, absoarbe cu ușurință apă, suprafața nu este alunecoasă, fap pentru care riscul unui eveniment nefericit este foarte scăzut. Travertinul rezistă la toate condițiile meteorologice fără a se uza.

Alegerea materialelor pentru imprejmuirea piscinei (5)

Pentru a adăuga un plus de siguranță viitoarei tale piscine, pe lângă materialele de construcție calitative, poți folosi scări și balustrade din inox, dar și covoare antiderapante din cauciuc în zonele în care riscul este crescut, cum ar fi zona trambulinei sau zona destinată copiilor. Dacă ești în interesat să îți amenajezi exteriorul casei, folosind piatră naturală, te invităm să citești și articolul “Aspecte de care să ții cont când amenajezi o terasa cu piatra naturala.”

 

Comments are closed.