Utilizarea marmurei în interiorul casei tale

Casa este locul unde ne agățăm problemele și grijile în cuierul de la intrare și le lăsăm acolo pentru câteva ceasuri ca să ne odihnim, ca să ne deconectăm și ca să ne bucurăm compania celor dragi. Tocmai de aceea, casa e locul unde ar trebui să ne simțim cel mai bine și cel mai confortabil. Iar ca acest lucru să se întâmple, trebuie să fim într-o continuă căutare a lucrurilor care ne pot oferi confortul la care aspirăm.

Astăzi, ți-am pregătit un articol despre marmură, mai exact despre cum poți folosi marmura în interiorul casei tale pentru a-ți răsfăța simțul vizual, păstrând totodată un stil discret și elegant.

Marmura este o piatră naturală cunoscută de secole pentru ambientul dichisit pe care îl oferă construcțiilor. Această piatră naturală este produsă prin cristalizarea carbonatului și al altor minerale și a fost dintotdeauna renumită pentru paleta diversificată de culori, desene și modele strălucitoare. În continuare, vom puncta trei metode prin care poți integra marmura în interiorul casei tale.

Podea din marmură

Chiar dacă nu mereu conștientizăm acest aspect, podeaua este cea care oferă prima impresie despre o cameră. Tocmai de aceea, recomandarea noastră este să alegi marmura, în detrimentul gresiei, atunci când vine vorba de amenajarea unei bucătării, a unei băi sau a unei săli de mese. De asemenea, nu uita să iei în calcul culoarea pe care o vor avea piesele de mobilier, astfel încât culoarea și modelul marmurei să vină în completarea acestora.

podea marmura

 

Mobilă din marmură

O altă tendință în design-ul interior contemporan este folosirea pieselor de mobilier din marmură. Deși ideea este relativ recentă, prin folosirea unor piese de de mobilier lucrate integral sau parțial din marmură vei adăuga un plus la capitolul estetică și, totodată, vei adăuga o valoarea substanțială casei tale. Dintre piesele de mobilier lucrate din marmură amintim: căzi, mese, scaune și chiar lampadare.

marmura interior casa (2)

Accesorii și piese de marmură decorativă

Există o serie de accesorii și piese decorative, care sunt realizate din marmură, de exemplu părți de perete din marmură, boluri, lavoare etc. De asemenea, poți utiliza mici piese decorative din marmură, cum ar fi: sculpturi, ceasuri de perete, rame, borcane, rafturi, scrumiere, seturi de șah, suporturi de lumânări, plăci pentru a îmbunătăți aspectul unui anumit loc și chiar cutii pentru instrumentele de scris sau de machiaj.

 

obiect decorativ marmura

În cazul în care ești deja fericitul posesor al unei construcții în care a fost integrată marmura, te invităm să citești și articolul „Cinci trucuri simple pentru a întreține marmura”.

 

 

 

 

 

Comments are closed.