Un spatiu elegant, in Centrul Vechi

Selari (3)

Fatada unei cladiri este cartea ei de vizita, insa cu atat mai mult interiorul acesteia trebuie gandit in armonie cu ceea ce inspira exteriorul. Nu doar cand vine vorba de piatra naturala, ci in orice ramura a arhitecturii si a amenajarilor interioare este esentiala continuitatea de stil intre un spatiu si altul.

Finisajele, in mod special, au rolul de a ghida vizitatorul care vine de afara, de a-l ajuta sa patrunda pas cu pas in interior, intr-un flux firesc, care sa-i creeze un confort vizual. Aceasta atentie catre oaspete este importanta mai ales in domeniul serviciilor.

In aceasta lucrare din Centrul Vechi (Selari, nr. 12) sentimentul elegantei sugerat de fatada atent aleasa continua cu o casa a scarilor din granit si cu o scara interioara din travertin, punctul final din punctul nostru de vedere constituindu-l blatul din marmura Rainforest Green. O adevarata bijuterie la o privire mai atenta, marmura blatului are doar 4 centimetri grosime, iar prelucrarea semibaston cu bizot si cant lustruit (o prelucrare mai putin obisnuita) devine extrem de confortabila pentru cei ce folosesc barul, pe partea clientilor.

Selari (1)

De aproape, se pot descoperi si detaliile coloristice deosebite ale marmurei. Gama Rainforest Green ofera de altminteri una dintre cele mai versatile culori, si ea mai putin obisnuita pentru marmura: verdele de baza se amesteca cu cenusiu si ocru, cu nuante ale pamantului care sunt luminate in profunzime de lumina discreta a becurilor. Sau isi arata adevarata nuanta la lumina zilei, in spatiul de langa geam, surprinzand prin puritatea culorii, cu vinificatii translucide. Iata cele cateva calitati ale blatului, pentru care barul reuseste sa fie in acelasi timp si luxos, dar si discret.

Selari (2)

Casa scarii are trepte din granit Amarello Rosa, iar contratrepte din granit Tan Brown (placi de 2 centimetri grosime) – o combinatie de nuante care se continua in pardoseala, in placile de 40 x 40 x 1 cm. Lustrul granitului era necesar pentru a da eleganta holului si a continua linia de stil generala. Fiind la interior, dupa ce oaspetii au trecut deja de zone cu acoperiri textile, riscul alunecarii a fost eliminat.

Scara interioara (foto) este insa placata cu travertin Crema (treapta) si travertin Noche (contratreapta), culorile calde ale acesteia fiind completate de frumoasa lucratura a balustradei in stil Rococo, cu o patina perfect asortata ambientului.

Marmura de fatada, Crema Nova, isi vadeste frumusetea atat de aproape, de la cativa centimetri distanta (puteti observa si prelucrarile cant, semibaston, baston si detaliile de retragere atent excutate, potrivite cu coloanele drepte), cat si in perspectiva. Fiind o piatra naturala cu un indice de refractie scazut, marmura permite razelor soarelui sa patrunda prin ea, in acest caz dand atat o senzatie de profunzime a coloritului, cat si o reflexie spectaculoasa in zilele insorite.

 

Comments are closed.