Trei bai, trei combinatii diferite de piatra naturala

Cea mai importanta caracteristica a bailor este functionalismul. Oricine va fi de acord ca o baie trebuie sa serveasca intai scopurilor pentru care a fost amenajata si mai ales sa fie gandita atent in vederea unei bune distribuiri a instalatiilor, a preintampinarii problemelelor de umiditate si aerisire.

Dar o baie care este si frumoasa, nu doar functionala, o baie care este si eleganta, nu doar practica, poate imbunatati semnificativ viata de zi cu zi mai mult decat o face orice alta incapere din casa. Oricat de mica sau mare ar fi, baia este locul unde ne incepem ziua si o si terminam, pregatindu-ne fie de activitatile din timpul zilei, fie de somn.

De aceea, materialele folosite pentru placarea bailor sunt foarte importante: oferind protectie ridicata, estetica deosebita si durabilitate, piatra naturala ramane cea mai potrivita idee pentru orice baie. Materialele naturale adauga un plus de calitate, iar culorile si posibilitatile de finisare ale acestora ofera alternative practic infinite de amenajare si creare a unor interioare originale. Cele trei bai pe care vi le prezentam astazi sunt lucrari facute in cadrul aceleiasi locuinte: doua bai de serviciu si una care deserveste un dormitor, fiecare cu personaliatea proprie si bazandu-se pe materiale diferite pentru un efect specific si durabilitate. Calitatea finisajelor, piatra aleasa pentru ele, in culori si cu venaturi sau imprimeuri distinctive, precum si prelucrarile speciale scot aceste bai din rutina si creeaza spatii relaxante, care ofera o mica oaza de liniste in orice moment al zilei, pentru oricine le foloseste.

Onix si marmura

Baia de la parter este micuta si deserveste livingul, de aceea reprezinta nu doar un spatiu utilitar necesar intr-o casa mare, cu trafic dinamic ci, de asemenea, este o carte de vizita pentru oaspeti, care au acces direct la ea. Onixul domina cu transparenta si straturile sale inconfundabile amenajarea, creand o atmosfera blanda, dar luxoasa, in gaben si verde, pusa in valoare de lumina calda a becurilor. S-au folosit ca materiale Onix Mielle pentru podeste, dar si pentru zonele verticale care merg spre tavan. Dinamismul aranajamentului si efectele cu adevarat interesante sunt date de Onix Verde ce creeaza un brau vertical, intre toaleta si chiuveta imaculata. Pentru a separa vizual cele doua tipuri de onix, s-a creat o recompunere de lastre cu ajutorul unei borduri din marmura Nero Levadia masiva.

Granit si marmura

Baia ce deserveste biroul, adica spatiul de lucru al proprietarului, mizeaza pe un tip de marmura alba cu venaturi inchise la culoare, ceea ce determina un efect intens si remarcabil. Marmura alba Alexander cu recompunere de lastre este completata vizual de granitul Rosu Multicolor, de 2 cm grosime, tot cu recompunere de lastre. Cabina de dus din granit focalizeaza atentia, datorita coloritului rosu-grena, dar si datorita structurii interesante si a instalatiilor perfect alese. In lucrare se remarca perfectiunea finisajelor si atentia la detalii, inclusiv in montarea scurgerii si a raftului dublu de granit, din interiorul dusului. Cabina de dus, din sticla transparenta, pune in valoare coloritul granitului dinamic, in contextul marmurei elegante.

Marmura, o culoare deosebita

Nuanta perfecta a marmurei este greu de surprins in fotografii, data fiind transparenta ei delicata, cu toate aceastea in aceste imagini a fost bine surprins coloritul aparte al marmurei Misty White, care a fost folosita pentru podeste si pereti verticali: nuante delicate de verde se pierd in albul translucid, alcatuind venaturi usor de distins.

Baia deserveste unul dintre dormitoarele din casa, asa ca a beneficiat si de un spatiu mai mare, ceea ce a permis crearea unor blaturi atat pentru chiuveta, cat si unul mai lung, decorativ, montat sub acoperisul inclinat al mansardei. Acestea au fost lucrate din marmura Verde India, de un verde profund – materialul pentru cabina de dus, care completeaza  coloristic dinamismul si eleganta incaperii.

Comments are closed.