Travertin pentru un vestiar de piscina: travertinul Rustic din colectia Algabeth s-a dovedit una dintre pietrele cele mai potrivite si aspectuoase pentru lucrarea pe care v-o prezentam in imaginile de mai jos. Chiar si cei care nu au cunostinte despre calitatile constructive sau geologice ale travertinului vor aprecia suprafata fina si coloritul natural al acestei pietre de exceptie.
Lucrarea de fata a fost realizata pentru vestiarele de baieti si de fete ce deservesc o piscina acoperita, in interiorul hotelului Pik Elegance, Ploiesti. Travertinul s-a impus de la bun inceput ca cea mai buna alegere, el find adecvat pentru orice vestiar, deoarece in acest gen de spatii cerintele sunt desobite: trafic de persoane ridicat, dar si umiditate crescuta, nevoie de durabilitate, de finisaj antialunecare, inclusive de o izolare termica buna, pentru a pastra temperature echilibrata.
S-a folosit astfel travertin Rustic taiat transversal, umplut si matuit pentru a avea si proprietati antialunecare. Travertinul rustic este un material de pret in colectiile noastre – piatra sedimentara care s-a format la origine in izvoare de apa fierbinte se compune in principal din calcit carbonat de calciu, fiind astfel si foarte sanatos, prietenos cu ambientul. Culoarea pietrei variaza de la o placa la alta, ceea ce accentueaza aspectul natural al intregului, formand, ca in natura, suprafete mari cu un colorit uniform, dar cu detalii unicat.
Multe persoane vor fi impresionate de aceasta piatra inca de la o prima vedere. Aceasta pentru ca vor fi atrase de aspectul travertinului, mai catifelat decat al altor roci lustruite, dar si de formele si culorile sale, care reflecta varietatea naturii. Infinitele posibilitati decorative oferite il fac atragator chiar daca veti alege sa-l folositi in bai personale, in placarile exterioare pentru balcoane sau chiar pe fatade si, mai ales, in gradini si bucatarii de vara.
Suprafata placilor poate fi lasata si cu gaurile si santurile specifice travertinului: aceastea nu sunt semne de uzura, ci sunt formate geologic, adica sunt „lacrimarele” care strabat straturile de roca. Umplute cu un chit special, prin stucare, placile de travertin devin impermeabile la apa si pot fi finsate pentru a obtine aspectul marmorat atat de placut privirii.
Spre surprinderea multora dintre cei care considera travertinul o piatra calcaroasa „moale”, aceasta roca se dovedeste de o duritate si o durabilitate ridicata. Travertinul are o rezistenta crescuta la solicitare mecanica, compresiune, uzura, umiditate sau cicluri inghet/dezghet, urmand de aproape rezistenta marmurei si gresiei. Poate fi folosita inclusiv in spatii expuse la razele soarelui (fatade).
Constructiv, travertinul este una dintre pietre naturale folosite in egala masura in placari de interior si exterior.