Travertin pentru balcoane si terase

Terasa travertinTravertin pentru balcoane si terase – travertinul Noce, cu un colorit de un ocru-roscat, calduros vizual, ramane cea mai potrivita alegere in ambele cazuri. Fie ca aveti nevoie de travertin pentru amenajarea unei terase elegante sau pentru un balcon in stil vechi, ambele cerinte va pot fi indeplinite. Ca dovada, iata doua lucrari in care s-au folosit cu succes materialele furnizate si prelucrate de Algabeth Com S.R.L..

Balcoanele si terasele fac parte integranta din estetica oricarei cladiri, iar pe de alta parte sunt o continuare fireasca a interiorului locuintei, de aceea ele indeplinesc un dublu rol. Functional vorbind, ele asigura un spatiu locuibil in aer liber, asigurand legatura cu natura, de aceea trebuie concepute cu atentie – e de dorit un echilibru intre confortul casnic si mediul natural. Iata de ce arhitectul lucrarilor de mai jos a ales travertinul Noce in ambele cazuri.

Spre surprinderea multora dintre cei care considera travertinul o piatra calcaroasa „moale”, acesta este de fapt o roca de o duritate si o durabilitate ridicata: de aceea intrebuintarea lui amenajari de exterior este cum nu se poate mai potrivita. Balcoanele si terasele beneficiaza din plin de duritatea lui, ca material rezistent la eroziuni si zgarieturi.

Travertin pentru un balcon in stil industrial

Travertinul Noce cross-cut, cu golurile umplute, slefuit si impermeabilizat, se potriveste foarte bine cu caramida aparenta (vedeti imaginile de mai jos), al carei caroiaj aduce aminte de cladirile industriale. Placile de travertin din pardoseala balconului sunt montate nechituite. Pentru fixare, ele au fost ridicate pe piloti pozitionati sub fiecare colt de placa, lasandu-se astfel un spatiu gol dedesubt. Aceasta deoarece sub placare, la mijlocul balconului, exista o scurgere care permite evacuarea apelor rezultate din intemperii. Dar glaful ferestrei care da spre baia aflata cu un nivel mai jos a fost chituit. Aceasta pentru o izolatie eficienta, impermeabila, in dreptul feroneriei si la incheietura peretilor. Culoarea travertinului Noce se potriveste cu caramida rosu-brun, integrandu-se in decorul fatadei.

Travertin si o terasa eleganta

Plantele si aspectul natural au fost vizate de arhitectul care a conceput acest gen de terasa pentru o serie de vile insiruite, in numar de cinci. S-a folosit acelasi travertin la toate cladirile. Fiecare terasa este marginita in partea din fata de o balustrada turnata, ce functioneaza si ca jardiniera si este la randul ei placata cu travertin. Sticla din balustradele laterale nu face decat ca, prin transparenta ei, sa fie ignorata in favoarea pietrei naturale, ce domina estetic.

Travertinul Noce utilizat a fost slefuit. Desi multi se gandesc ca prin slefuire se obtine o suprafata lucioasa, nu e adevarat. De fapt, slefuirea inseamna ca procesul de lustruire este inceput, dar oprit in momentul in care suprafata devine doar mata, uniforma, nefiind dus pana la obtinerea unui luciu, ca in cazul lustruirii. Lipsa luciului previne ca suprafetele sa devina alunecoase de la conditiile atmosferice nefavorabile, o conditie de siguranta mai ales in cazul balcoanelor si teraselor.

Si inca un argument in sprijinul utilizarii travertinului la exterior: romanii extrageau travertin pentru construirea de temple, apeducte, monumente, complexe de bai publice, amfiteatre. Colosseumul, cea mai mare clădire din lume acum mai bine de doua mii de ani, este construit in cea mai mare parte de travertin. Si, dupa cum se vede, a rezistat pana in ziua de astazi.

Comments are closed.