Top 3 pietre naturale pentru piscina

Începând din această săptămână, cel mai potrivit anotimp pentru statul la piscină este oficial deschis. Dacă la începutul verii planurile casei tale includ și o piscină în curtea din spate, te invităm să parcurgi acest articol în care vom prezenta care sunt cele mai bune pietre naturale pe care le poți alege pentru acest lucru.

 

Locul 3 – Granit

Granitul este o rocă magmatică masivă, cu granulație grosolană, formată la mari adâncimi. Rezistența sporită, paleta cromatică largă, aspectul estetic și durabilitatea, mai ales atunci când este folosit în exterior, îl fac una dintre pietrele naturale ideale pentru piscină. Granitul poate fi folosit în egală măsură atât pentru marginile piscinei, cât și pentru fundul bazinului.

 

Locul 2 – Ardezie

Ardezia este un tip de gresie argiloasă, cu granule fine, care se poate desface ușor în foi subțiri. Această desfacere naturală din structura ei creează texturi interesante și variații de colorit ori umbre. Este foarte folosită și foarte potrivită pentru piscină, în primul rând datorită texturilor amintite mai devreme ce nu permit alunecarea chiar și atunci când piatra este umedă.

 

Locul 1 – Travertin

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă, de calcar, ce poate avea o culoare gălbuie până la brună. În general, travertinul este poros. În schimb, dacă porii se închid cu praf de ciment prin șlefuire și lustruire, travertinul capătă o suprafață la fel de fină ca și marmura. În momentul în care este folosit pentru piscină, toate plăcile de travertin trebuie să fie impermeabilizate, deoarece întră în contact direct cu apă.

 

Citește și mai multe articole cu informații despre pietrele naturale pe blogul Algabeth. Pe săptămâna viitoare!

Comments are closed.