Aspecte de care să ții cont când amenajezi o terasă cu piatră naturală

Dacă și ție ți se face dor de „acasă” atunci când ești în concediu, asta nu poate să însemne decât un singur lucru – îți place atât de mult casa ta încât fiecare zi e ca o vacanță. Așa se întâmplă atunci când îți faci casa după propriile alegeri, iar alegerile pe care le faci se dovedesc a fi cele mai bune.

 

Terase si curti interioare cu piatra naturala (3)

Cunoaștem acest lucru, tocmai de aceea, astăzi, îți punem la dispoziție o serie de aspecte pe care e bine să le iei în considerare atunci când decizi că a sosit momentul să faci trecerea de la lemn către piatră naturală pentru a-ți amenaja terasa casei tale.

Folosește mereu materiale de calitate

Există mai multe tipuri și modele de piatră naturală din care poți alege și există o serie de metode pe care le poți utiliza atunci când ai de gând să construiești o zonă de aer liber pentru vară. Un lucru important pe care trebuie să ți-l amintești mereu este că materialele de construcție au două funcții – estetica și funcționalitatea.

Terase si curti interioare cu piatra naturala (1)

Acordă atenție esteticii și funcționalității materialelor

Materialele trebuie să potriviească, din punct de vedere estetic, cu restul casei și curții. Dacă ai adoptat un stil modern în construcția casei, e bine să păstrezi stilul modern și în cazul terasei. Funcționalitatea ține exclusiv de proprietățile materialelor. Acestea trebuie să fie cât mai rezistente în timp.

Un alt aspect important este să te asiguri că piatra naturală pe care o vei utiliza este potrivită pentru zona de exterior. Alege piatra naturală cu grijă și ai în vedere să aibă calități cum ar fi durabilitatea, soliditatea și rezistența la condițiile meteorologice neprielnice.

Pentru un plus la capitolul estetică, recomandarea noastră este să combini mai multe tipuri de piatră, fără să te limitezi la unul singur. În acest fel, vei putea sa te bucuri de carateristicile particulare ale fiecărei pietre naturale și să le utilizezi în funcție de nevoile tale. Stereotomia este și la la fel de importantă. Modul în care pietrele se îmbină se poziționează undeva la granița dintre estetiă și funcționalitate.

Terase si curti interioare cu piatra naturala (4)

Solicită părerea unui expert

Pentru a alege materialul potrivit, dar și pentru alte sfaturi, e bine să apelezi la o firmă specializată care este în măsură îți poate oferi cele mai bune îndrumări.

 

Comments are closed.