Stilurile decorative si folosirea pietrei naturale

Tocmai pentru ca a insotit omul de-a lungul intregii istorii constructive si a fost prezenta in locuintele cele mai diverse, de la cele mai sarace pana la cele mai bogate, piatra naturala este „la ea acasa” in mediile de toate felurile. Fie ca e vorba de un spatiu care trebuie amenajat in stil clasic sau rustic, fie ca se doreste un ambient modern sau elegant, cu siguranta exista mai mult de un tip sau model de piatra naturala potrivit pentru fiecare locuinta in parte.

Pardoseli_Pereti_23_954x636

Orice stil arhitectural o poate intrebuinta, fie ca se doreste obtinerea unor contraste intre piatra si sticla sau piatra si otel, fie ca e folosita in ansmbluri armonioase, alaturi de lemn si ceramica sau ca alcatuieste cadre naturale in ansambluri cu plante si apa.

Zidaria, plina sau aparenta, poate respecta orice model in cazul placilor mici (clasic intercalat sau decalat, model flamand, manastiresc, mixt, american etc.). Blocuri sau placi mari de piatra pot fi montate intregi pentru a nu crea linii intrerupte in unitatea unui ansamblu.

In ce priveste rosturile, acestea pot fi umplute cu chituri de culori variate, dar si albe. De asemenea, pot fi lasate neumplute, sau chiar se intalnesc cazuri de rosturi ce fac loc naturii si, umplute cu pamant din care ulterior rasar chiar plante, creeaza un ambient perfect natural in cazul unor alei.

Cel mai indicat este ca piatra sa fie lasata la vedere, fiind decorativa prin insasi forma ei, dar aceasta nu inseamna ca nu poate fi si „imbracata”. Placarile de pardoseli, de exemplu, pot fi acoperite partial cu covoare adecvate stilului decorativ folosit, sau diverse ornamente, rafturi ori colectii poti fi puse in valoare de un perete placat cu piatra naturala.

Comments are closed.