Sist si travertin pentru creativitate, livrate la cheie

Sist si travertin – iata o combinatie de materiale care va da casei in care sunt folosite un aspect natural si cald, primitor, foarte apropiat de natura, dar nu lipsit de eleganta. Pretul lor permite acoperirea unor suprafete mari, pentru a da astfel o unitate constructiva preferata de arhitecti. Algabeth Com S.R.L. a livrat sist si travertin, dintre care o serie de piese cu taieturi special solicitate de arhitect, pentru acest grup de cinci vile la cheie in Pipera.

1193

Travertin Noce, cross cut, si sist Kavala – sunt cele doua materiale pe care le-a livrat Algabeth Com S.R.L., la solicitarea arhitectului, pentru lucrarile cu piatra naturala din aceste vile deosebit de primitoare, dar si surpinzatoare estetic. Travertinul si sistul livrate de noi au placat trepte, scari de exterior si de interior, balcoane, pardoseli, incusiv in dormitoare, dar si verticale, chiar si pereti de interior. Vedeti mai jos unul dintre peretii separatori din living, cel care izoleaza dormitoarele si bucataria de restul casei, placat cu travertin cu o suprafata neobisnuita: striata, cu santuri, pentru o volumetrie aparte. Inclusiv cele doua usi sunt placate cu acest material, astfel pastrandu-se unitatea structurii, si mascandu-se, in acelasi timp lipsa de continuitate in dreptul golurilor de usa.

Travertinul Noce utilizat a fost periat, deoarece neperiat ar fi lasat o muchie vie, nu foarte potrivita unui interior confortabil si familiar.

Afara, piatra naturala integreaza arhitectura casei intr-un ambient obtinut artificial, care imita insa foarte bine zonele de deal. Gradina mizeaza pe piatra naturala si o combinatie de plante cu colorit intens in toate anotimpurile. Sistul livrat in placi este in mod normal taiat (drept), dar arhitectul a vrut o imbinare daltuita, neregulata pentru a crea atmosfera naturala necesara integrarii in mediul inconjurator.

Sistul Kavala s-a folosit de asemenea in toate placarile pe verticala de la exterior. El este folosit inclusiv pentru peretele care margineste scarile ce coboara spre piscina. De asemenea, in piscina acoperita sistul Kavala placheaza peretii, protejand de umiditate si conferind ambientului un aer la fel de natural. Coloritul natural al pietrei se schimba sub nuantele sistemului de iluminare si se potriveste foarte bine cu mozaicul utilizat la interiorul piscinei.

Scarile exterioare, dar si interioare au beneficiat in egala masura de culoarea calda si naturala data de travertinul Noce. De asemenea, duritatea acestui material il recomanda din plin pentru zonele cu trafic intens, asa cum sunt treptele. Travertinul a realizat si continuitatea dintre exterior si interior, dar si dintre diferite nivele ale casei.

Toate blaturile feresterelor sau balcoanelor, marginile, multe dintre ramele sau bordurile necesare la exterior au fost finisate cu travertin. Exteriorul mizeaza oricum pe travertin orizontal si sist vertical, insa regula se schimba in cateva situatii specifice. Se cuvine amintita rezistenta la intemperii a ambelor pietre naturale.

Nu in ultimul rand, dormitoarele arata specatculos gratie utilizarii in pardoseala de travertin Noce. Pentru cei care inca mai considera piatra naturala ca nepotrivita in dormitoare, vom aminti doar ca piatra naturala pastreaza caldura, nu o cedeaza, iar o incalzire in pardoseala o va face chiar mai prietenoasa decat lemnul insusi. In plus, mai sigura, data fiind rezistenta la umiditate si incendii.

Comments are closed.