Sandstone si calcar o comparație utila intre cele două materiale

Având în vedere faptul că folosirea pietrei naturale în designul interior a crescut considerabil, atât la nivel național, cât și la nivel internațional, profesioniștii din industrie și designerii de interior au început să folosească mai multe tipuri de pietre naturale în moduri diferite – unele dintre moduri nu au mai folosite de aproape un deceniu.

Chiar dacă acest lucru oferă clienților mai multe opțiuni și flexibilitatea de a alege piatra care se potrivește cel mai bine preferințelor lor, alegerea se poate dovedi destul de dificilă tocmai datorită numărului mare de pietre, modele, texturi, culori și finisaje. Pentru a oferi un mic ajutor, astăzi vom face o comparație scurtă între două tipuri de piatră pe care le găsești în magazinul nostru: sandstone și calcar.

1. Aspect

Sandstone: Sandstone-ul are o textură nisipoasă și este disponibil, în cele mai multe cazuri, în alb, auriu și maro. Cu toate acestea, există și variante alternative, dar pe care le întâlnim mai rar, cum ar fi verde, negru, gri și violet.

Calcar: Textura variază în funcție de compoziția pietrei. Calcarul este disponibilă predominant în nuanțe de alb și cu accente auriu. Alte culori în care putem întâlni acest material sunt negru, albastru și gri.

2. Aplicații

Sandstone: Sandstone-ul este des folosit pentru pereți interiori și exteriori, dar și pentru placarea arterelor pietonale și construcția de ziduri

Calcar: Calcarul este folosit pentru placarea pereților interior și exterior, dar și pentru placarea pardoselii.

3. Posibile dezavantaje

Sandstone: Sandstone-ul are o capacitate mare de absorbție a apei. De asemenea, reține foarte repede petele și are o rezistență scăzută la uzură. Prin urmare, e bine ca pe suprafața lui să fie aplicate un sigilant, mai ales atunci când este folosit pentru blaturi de bucătărie sau pardoseli.

Calcar: Calcarul este preferat pentru aspectul estetic plăcut, precum și pentru senzația pe care o oferă la atingere, cu toate acestea, este un material care are o rezistență puțin mai scăzută față de sandstone.

Chiar dacă există diferențe între sandstone și calcar, e bine să știi că ambele pietre sunt bune, doar că sunt folosite în moduri diferite. Tot ce îți rămâne de făcut este să îți dai seama care piatră naturală este potrivită pentru proiectul tău. Descoperă și mai multe noutăți, săptămâna viitoare, pe blogul Stona.

Comments are closed.