Podele din travertin Avantaje și Dezavantaje

Una dintre multele opțiuni atunci când vine vorba de placarea podelelor este travertinul. Fiind o piatră naturală, travertinul vine într-o varietate de forme, dimensiuni, modele, texturi și culori. Tot ce îți rămâne de făcut este să îl găsești pe cel care se potrivește cel mai bine cu stilul casei tale.

Dacă ai în plan să îți plachezi podeaua cu travertin, te invităm să descoperi în articolul de astăzi principalele avantaje și dezavantaje ale acesti pietre.

Avantaje:

  • Adaugă un plus la estetica locuinței tale și pune în evidență covoarele.
  • Are un aspect îndrăzneț și oferă casei tale un aer modern pe care nu îl poți obține cu alt material.
  • Este mai ușor de instalat față de marmură sau față de alte materiale din porțelan.
  • Iar partea cea mai bună e că este prietenos cu mediuI înconjurător.

Dezavantaje:

  • Travertinul este una dintre pietrele natuarle poroase, tocmai de aceea trebuie să-i acorzi o atenție mai mare și să o cureți mai des, deoarece impuritățile și apa pătrund ușor prin orificiile pietrei.
  • Travertinul este o idee mai predispus la coroziune față de alte pietre naturale, fapt pentru care trebuie ca, o dată pe an sau o dată la doi ani, să-i aplici un strat de rășină epoxidică.

În concluzie, travertinul oferă casei un aspect elegant și îndrăzneț, dar are nevoie să fie întreținut periodic. Acestea sunt principalele avantaje și dezavantaje ale acestei pietre. Dacă ți-a plăcut acest articol, citește în continuare blogul Algabeth și vizitează www.stona.ro.

Comments are closed.