Piatra vs caramida Ce fel de material e mai bun pentru un gratar exterior

Construcția unui grătar de exterior este un proiect cu adevărat unic pentru casa ta, pentru că pe lângă scopul propriu-zis, acesta poate servi și ca o excelentă sursă de căldură în serile răcoroase de primăvară, când îți dorești să te bucuri de aerul curat, în ciuda vremii răcoroase.

Desigur, un grătar poate fi direct cumpărat din magazinele de specialitate, dar bucuria va fi cu siguranță mai mare atunci când știi că este construit chiar de tine. În ciuda a ceea ce ai crede, este destul de ușor să construiești unul. Internetul va fi prietenul tău, deoarece acolo vei găsi o mulțime de schițe și proiecte. Tot ce îți rămâne de făcut este să alegi materialele pe care vrei să le folosești. Iar pentru asta, te poți folosi de informațiile din acest articol.

După cum probabil știi, piatra naturală și cărămizile sunt două dintre cele mai întâlnite opțiuni când vine vorba de grătare pentru exterior. Ambele sunt foarte plăcute din punct de vedere estetic și ambele au o excelentă durabilitate în timp. Cu toate acestea, fiecare are propriile avantaje și dezavantaje. Mai joi vei găsi o listă cu punctele forte ale acestora care, sperăm noi, te va ajuta să iei mai ușor o decizie atunci când vei fi în fața raftului de magazin.

Piatră naturală

Avantaje — Pentru cei care sunt în căutarea unui stil vintage și a unui aspect ușor rustic, piatra naturala se poate dovedi a fi cea mai bună alegere. Multe dintre pietrele naturale sunt foarte potrivite pentru utilizarea în exterior, deoarece necesită un mininum de întreținere. Alte două avantaje ale pietrelor naturale sunt durabilitatea mare și rezistența termică excelentă. Ultimul, dar nu cel din urmă avantaj, e reprezentat de faptul că, spre deosebire de cărămizi, pietrele naturală îți permit să adopți orice stil vrei întrucât există o varietate de modele, texturi, culori și dimensiuni.

Dezavantaje — Placarea unui grătar de exterior cu paitră naturală este un proces ceva mai complicat, spre deosebire deosebire de cărămizi, unde placarea se realizează mai ușor. De aceea, în cazul în care faci asta singur, trebuie să acorzi un grad sporit de atenție, iar dacă nu vrei să faci asta singur, cel mai bine este să apelezi la ajutorul unei firme de specialitate. Costurile pot diferi în funcție de tipul de paitră naturală pe care vrei să îl folosești.

Cărămzi

Avantaje — Cărămizile sunt mai ușor de instalat și sunt disponibile într-o gamă mică de texturi, modele și culori. Acest lucru poate fi privit ca un avantaj, având în vedere faptul că nu mai petreci timp încercând să găsești modelul perfect. Opțiunile tale vor fi mai restrânse, iar procesul va dura mult mai puțin, spre deosebire de pietrele naturale, unde vei petrece ceva timp până când vei simți că ai făcut alegerea perfectă.

Dezavantaje — Spre deosrebire de piatra naturală, unde întreținerea se realizează ușor, iar rezistența și durabilitatea sunt foarte mari, în cazul cărămizilor, lucrurile stau puțin diferit. Rezistența este ceva mai mică, la fel și durabilitatea, iar mentenața se realizează mult mai greu și trebuie făcută mult mai des.

Sperăm ca acest articol ți-a fost de folos și că te-a ajutat să-ți creezi o imagine de ansamblu asupra avantajelor și dezavantajelor pietrelor naturale și ale cărămizilor. Pentru mai multe sfaturi și inspirație, urmărește în continaure blogul Stona. Te așteptăm pe www.stona.ro pentru a vedea portofoliul complet de produse.

Comments are closed.