Piatra naturala pentru pardoseli cu aspect modern

Piatra naturala pentru pardoseli este o optiune care merita luata in calcul inclusiv atunci cand dorim un aspect modern. Piatra naturala nu este doar pentru suprafetele rustice sau exotice, dimpotriva, o serie de arhitecti o considera cel mai potrivit material pentru interioare elegante, moderne. Cum o alegi pentru propria casa?

Alegerea tipului de pardoseala pentru casa ta poate reprezenta o dilema majora: daca alte suprafete si materiale pot fi cu destula usurinta schimbate, pardoseala ramane pe termen lung. Ne dorim de la ea durabilitate, dar si rezistenta la accidente, la pete sau la zgarieturi. Alegerea materialulu potrivit cere atentie si din cauza ca, odata facut proiectul si achizitonate materialele, nu va mai permiteti sa dati inapoi. De asemenea, nu veti putea scoate piatra cu care ati placat podeaua pentru a o returna la magazin, daca decideti ca vreti ceva nou.

Daca aveti deja o acoperire pentru pardoseala de mai multi ani si va doriti sa o schimbati, veti dori pentru urmatoarea placare un material „atemporal”, care sa nu se demodeze la fel ca vechea pardoseala. Piatra naturala nu doar ca indeplineste aceste conditii, ci mai ofera un atu: unicitatea materialului, care face ca fiecare casa sa para altfel, chiar daca se folosesc materiale similare.

Piatra naturala pentru pardoseli: unicitate si durabilitate

Piatra naturala ofera practic infinite alternative de materiale, culori si duritate. Piatra este taiata pentru a se obtine placi usor de montat si poate fi finisata intr-o serie de feluri, de la lucioasa, pana la mata, fiamata, buciardata etc. Fiecare placa este usor diferita, ceea ce garanteaza ca lucrarea finita are un grad de unicitate, pentru ca nu va putea fi replicata exact de la o casa la alta. De la bogata, luminoasa, renascentista si aspectuoasa marmura, la mai intunecatele si clasicele pardoseli din ardezie, frumusetea adusa de piatra este variata. Materialul este suficient de versatil pentru a se potrivi cu orice stil de decor. Aici sunt câteva tipuri de piatra naturala, care sunt utilizate in mod obisnuit pentru podele:

Travertin

Travertinul este una dintre optiunile cele mai populare astazi pentru pardoselile din piatra naturala. Aceasta piatra pe baza de calciu este durabila si rezistenta, dar ar trebui sa fie sigilata si intretinuta corespunzator. Travertinul se distinge prin textura poroasa, care va adauga instantaneu caracter si dimensiune in orice camera din casa. Daca doriti sa profitati de tendintele recente in arhitectura si design de interior, alegeti tonuri neutre de gri. Travertinul are cel mai adesea o culoare de fildes bej, care va fi complementara cu aceste nuante.

Marmura si calcar

Marmura si calcarul sunt doua dintre tipurile de piatra naturala disponibile intr-o gama larga de tonuri naturale de gri, alb, bej, dar si alte culori, inclusiv verde (vezi marmura verde India). Cu pete distincte si modele sau venaturi aparte, atat calcarul, cat si marmura adauga o nota de eleganta, uneori chiar de opulenta, daca asta se doreste, in orice camera. De exemplu, o pardoseala de marmura sau calcar poate transforma o baie simpla intr-un home spa cu aspect de lux.

Granit

Cea mai dura piatra folosita pentru constructii si amenajari interioare, granitul ofera rezistenta imabatabila. Si acesta vine cu un colorit variat, cu granulatii diverse, dar nu doar cenusiu, ci si roscat sau aproape negru. Granitul este un material unic pentru pardoseli, potrivit inclusiv pentru trepte, blaturi de bucatarie, glafuri de ferestre, mese, piese de mobolier sau pentru a face legatura cu spatii exterioare.

Ardezie

Este un material tot mai popular, care arata nu numai frumos, avand un colorit aparte, dar este si rezistenta la apa si usor de intretinut. Ea ofera un design cu personalitate in aproape orice camera si se potriveste si pentru placari de pereti – in acest caz, pentru pardoseala se va folosi un alt material, precum marmura sau travertinul.

Finisaje pentru piatra naturala

Pardoselile din piatra naturala pot fi personalizate cu un finisaj adecvat efectului dorit. Pentru stralucire optima si reflexia luminii, este folosit un finisaj lucios, lustruit. De exemplu, travertinul intr-o nuanta de fildes si granitul negru pot fi lustruite pentru a se obtine un aspect elegant, contemporan.
Finisajele antichizate sunt, de asemenea, optiuni favorite pentru multi proprietari. Neregularitatile suprafetelor ofera un aspect mai natural, fara a renunta insa la aerul modern. Merge si pentru cei care prefera aspectul rustic, mai ales in anumite zone din casa, precum bucataria.

Dimensiunile placilor

Placile de format mare aduc un aspect modern oricarui tip de design, aceasta deoarece folosirea lor ajuta la reducerea numarului liniilor de imbinare, chituite, si adauga o alta dimensiune incaperii. Daca vreti sa utilizati placi de dimensiuni standard sau mici, incercati sa combinati si cu o piesa / piese mai mari, pentru o tenta moderna. Placile mari reprezinta o optiune excelenta si pentru un spatiu mic, deoarece vor pacali ochiul sa creada a acea camera este mai mare decât in realitate. Incercati sa le utilizati intr-o baie mica pentru a o face sa para mai putin inghesuita. Puteti crea modele cu placile de diverse dimensiuni sau le puteti aranja intr-un caroiaj simplu pentru un aspect elegant, contemporan.

Forme moderne si modele

Desi inca ramane la moda patratul, placile cu lungime mult mai mare decat latimea sau cu forme geometrice sunt, de asemenea, alegeri populare. Aceste noi forme permit proprietarilor de case si designerilor sa creeze modele personalizate, unice. De exemplu, puteti incerca placi in octogon, mai mici, pentru pardoseala de la baie. Acest lucru va oferi un aer retro, care va face ca baia astfel amenajata sa iasa in evidenta comparative cu alte bai.

Comments are closed.