Piatra naturală in baie

Piatra naturală instalată în baie a devenit un trend încă din vremea Imperiului Roman, atunci când era folosită în amenajarea băilor publice. Tot în perioada respectivă această începe să fie recunoscută nu doar pentru proprietățile sale, ci și pentru aspectul exterior elegant. Astăzi, piatra naturală reprezintă prima opțiune când vine vorba de amenajarea unei băi luxoase. Să vedem împreună care sunt cele mai bune alegeri pentru amenajarea unei băi cu piatră naturală, dar și care este porcescul de formare al acestora.

Piatra naturală în baie – top 3 tipuri de piatră

Travertin

Travertinul este o rocă sedimentară poroasă de calcar, ce poate avea o culoare gălbuie până la brună. Roca ia naștere la gura unor izvoare termale bicarbonatate care ies din calcare sau traversează roci bogate în carbonați, ioni de carbonat de calciu și bioxid de carbon. În general, travertinul este poros. Dacă se închid porii cu praf de ciment, prin șlefuire și lustruire travertinul capătă o suprafață la fel de fină ca și marmura.

Marmura

Marmura este compusă din minerale de carbonat într-o formă recristalizată – cel mai frecvent, dolomit sau calcit. Altfel spus, marmura este un mozaic al cristalelor. Aceste cristale de carbonat conferă marmurei strălucire și durabilitate. Cuvântul „marmură” provine din cuvântul grecesc „mármaron”, care înseamnă piatră strălucitoare sau rocă cristalină.

Granit

Granitul este o rocă magmatică masivă, cu granulație grosolană, formată la mari adâncimi. Acesta este format din lavă care s-a răcit cu timpul și a devenit rece și grea. În etapa de răcire, granitul devine atât de tare încât este considerat al doilea material după diamant, atunci când vine vorba de duritate și rezistență. În compoziția granitului predomină cuarțul, feldspatul și minerale de culoare închisă ca: biotit și mai rar amfiboli.

 

Intră pe www.algabeth.ro și descoperă toate modelele de piatră prezentate mai sus și multe altele. Pe săptămâna viitoare!

Comments are closed.