Patru utilizări ale marmurei de care nu știai

Marmura este unul dintre cele mai folosite materiale în arhitectură, construcții și design. Cu toate acestea, există și alte domenii în care, deși este folosită într-o cantitate mult mai mică, joacă un rol important. În articolul de astăzi, îți vom prezenta patru utilizări ale marmurei de care nu știai.

v

 

Tratament agricol

Marmura este încălzită într-un cuptor pentru elimina dioxidul de carbon. Ceea ce rămâne după tratament este oxidul de calciu, cunoscut sub numele de „var”. Varul este folosit ca tratament agricol pentru a reduce aciditatea în sol. Atunci când se aplică în combinație cu îngrășământ, poate face solul mult mai fertil.

 

Vopsea

Marmură de culoare albă este uneori utilizată pentru a produce o pulbere albă care este utilizată ca pigment și umplutură în vopsea, hârtie și alte produse.

 

Agregat în construcții

Unele bucăți de marmură, în special cele ce prezintă diferite defecte estetice, sunt zdrobite și vândute ca agregat de construcții. Pentru că marmura este alcătuită din calcit, se desprinde mai ușor decât calcarul și nu este fel de dură ca alte pietre, cum ar fi granitul spre exemplu.

 

Supliment alimentar

Vacile de lapte și găinile au nevoie de o cantitate constantă de calciu pentru a produce lapte și ouă. Fermele folosesc deseori hrană pentru animale care a fost suplimentată cu calciu. Praful calcaros și marmura sunt folosite pentru a produce aceste suplimente, deoarece sunt mai moi decât dinții animalului, solubili și bogați în calciu.

 

Citește săptămânal blogul nostru și verifică periodic cele mai noi modele de piatră naturală de pe site.

Comments are closed.