Patru domenii in care este folosita marmura

Marmura este folosită într-un număr mare de domenii. Pe cele mai cunoscute dintre ele le poți afla citind în continuare articolul de astăzi. Să vedem care sunt acestea.

Construcții
Marmura este unul dintre cele mai rezistente pietre naturale, tocmai de aceea este folosită în construcția multor tipuri de clădiri. Deși rezistența îi permite, aceasta este folosită în cantități moderate din cauza prețului destul de mare.

Design interior și exterior
Marmura este un material cu sute de întrebuințări. Aceasta este folosită de la decorarea podelei ori a pereților și până la crearea de accesorii pentru locuință. Versatilitatea ei este dată atât de modele, cât și de paleta largă cromatică.

Sculptură
Marmura este foarte maleabilă, tocmai de aceea a fost folosită încă Grecia Antică în domeniul sculpturii. Una dintre cele mai cunoscute sculpturi este chiar este Discobolus sculptat de Myron.

Industria farmaceutică
Anumite pietre naturale sunt pisate până ajung la stadiul de pudră, iar apoi sunt folosite ca ingrediente în crearea unor medicamente, datorită proprietăților sale curative.

Ești în căutarea celor mai noi modele de marmură? Intră pe www.algabeth.ro și descoperă-le pe toate.

Comments are closed.