Onixul si aplicatiile sale in constructii

Cunoscut mai degraba ca piatra semipretioasa ce era si este utilizata in obiecte de podoaba, onixul ne suprinde atunci cand il descoperim ca fiind un elegant si durabil material de constructii. Este vorba de o piatra naturala foarte aspectuoasa, ce poate fi folosita in locuintele noastre in cele mai diverse forme si aplicatii.

Negrul elegant, stralucitor, al acestei pietre, apele si venaturile interesante pe care le poate avea, combinatiile cu alb sau alte culori diverse i-au atras dintotdeauana aprecieri estetice, onixul fiind pomenit ca piatra valoroasa chiar din cele mai vechi timpuri. Transluciditatea acestui material poate fi pusa in valoare utilizandu-se o sursa de lumina adiacenta, in spate, efectul rezultat fiind unul deosebit si avand un impact foarte placut pentru privitor.

Desi se crede ca este o piatra neagra, onixul are de fapt o serie de colorituri: roscat, ocru, verde, toate se pot combina in apele onixului, creand efecte cu adevarat uluitoare. (Puteti arunca o privire in catalogul de oferte pentru a va convinge).

Onixul este o roca minerala carbonatica, cu suprafata neteda si putin poroasa, avand la baza calcitul. In constructii, datorita frumusetii si elegantei sale, onixul a devenit extrem de popular printre posesorii de case in care se doreste eleganta, asigurand o atmosfera de modernism si lux greu de recreat de alte tipuri de piatra.

Onixul este prezent cel mai des in decorul bucătăriei ai al baii, utilizat ca element de placare al pardoselelor, la seminee, dusuri si chiar pentru placarea peretilor. La pardoseli este de preferat in locuri mai prtentioase, unde nu este trafic mare. In ceea ce priveste placarea peretilor, este ideal in spatiile cu lumina naturala sau cu instalatii de lumina bine gandite, pentru a i se putea valoriza indicele de refractie.

Onixul poate fi livrat sub forma de placi de lungimi si grosimi variate sau sub forma de lastre mari ori blocuri, deoarece din el pot fi confectionate o serie de obiecte, de la detalii arhitecturale, muchii si intarsii, pana la piese de mobilier, chiuvete de piatra, fantani sau statuete decorative. Adesea este folosit ca material pentru corpuri de iluminat aspectuoase, lampi sau abajururi, dat fiind efectul sau de transparenta.

Comments are closed.