Onix, marmura si granit. Un spatiu cu impact vizual si confort estetic

Onix, marmura si granit pentru un hotel cu spatii de eveniment variate, de la evenimente de familie, la conferinte si prezentari – aceasta a fost propunerea pentru complexul hotelului Best din Ploiesti, care a trecut recent printr-o reamenajare si redefinire a spatiilor. Piatra naturala a fost aleasa pentru a intari renumele si numele locatiei, cunoscuta prin calitatea serviciilor si exigentele estetice ridicate.

Un spatiu valoros cu marmura si onix

Dupa reamenajarea Algabeth, receptia te intampina acum cu aspectul elegant si cu adevarat impresionant dat de marmura Maron Emperador si insertiile de Onix Orange, care continua si pe holul principal. Cunoscut mai degraba ca piatra semipretioasa, ce era si este utilizata in obiecte de podoaba, onixul ne suprinde atunci cand il descoperim ca fiind un elegant si durabil material de constructii, intr-o arhitectura pe masura. Culoarea deosebita a acestui Onix Orange – care este deja o piatra semipretioasa, valoroasa pentru acest spatiu si completand calitatea marmurei – dar si transluciditatea lui au fost puse in valoare utilizandu-se o sursa de lumina adiacenta, in spate, efectul rezultat fiind unul deosebit si avand un impact foarte placut pentru privitor. Onixul a fost folosit atat la realizarea receptiei, cat si in insertii verticale.

Ardezie Multicolor Kund pentru restaurant

Acest bar special si placarile verticale cu ardezie Multicolor Kund ofera un ambient cu aspect neobisnuit, care se armonizeaza placut cu stilul mobilierului din lemn. Ardezia este elementul esential pentru acest spatiu eclectic, cu note industriale. Efectul a fost obtinut gratie variatiilor de culoare a ardeziei: in ardezia Multicolor Kund se distinge o mare variatie de nuante, de la verde si albastru, la roscat, gri si negru metalic. Toate acestea ii confera caldura si aerul natural, preferat in spatiile cu caracter rustic sau traditional. Cu ajutorul ardeziei s-a obtinut aici o aparenta de patina, de vechime, datorita texturii suprafetelor.

Ardezia este un tip de gresie argiloasa, cu granule fine, care se poate desface usor în foi subtiri. Aceasta despicare naturala din structura ei creaza texturi interesante, variatii de colorit si umbre. Desi cel mai adesea ardezia este folosita sub forma de dale pentru pardoseli, in general in spatii cu cerinte speciale, de exemplu in zone care pot fi afectate de umezeala, aici a dat dimensiune si profunzime unui spatiu generos.

Marmura pentru o sala de conferinte

Doua tipuri de marmura, Olympus Beige si Maron Emperador creeaza caroiajul salii de conferinte din cladirea hotelului. Butonii de marmura Maron Emperador puncteaza luminozitatea pe care o creeaza Olypus Beige. In alegerea celor doua materiale s-a tinut cont nu doar de colorit, ci si de pozitionarea fata de fereastra si de sursele de lumina artificiala.

Scari din marmura Maron Emperador si granit Baltic Brown

Venatura marmurei Maron Emperador se vede bine si in pardoseala si treptele scarilor care urca spre camere, intr-unul din holurile hotelului. Spre subsol, coboara treptele din granit Baltic Brown, material ales datorita nuantelor in armonie cu cea a marmurei. Gratie finisajelor, cele doua materiale naturale par desprinse din aceeasi cariera. Scarile care pot fi placate cu marmura sunt in mod uzual fabricate din beton, iar piesele debitate pentru placarea treptelor trebuie sa respecte structura si imbinarile. Astfel, se taie elemente separate pentru trepte si contratrepte, respectiv pentru imbinari daca este cazul.

Baie cu marmura si granit

Din holul de mai sus, se intra intr-o baie care pastreaza continuitatea marmurei Maron Emperador, dar de data aceasta marmura este folosita pentru blaturile lavoarelor. In pardoseala a fost folosit granit Giallo Fiorito.

Granit exterior

Trecerea dintre cladirea principala si anexa care adaposteste alte sali de conferinte si spatii pentru  evenimente, se face printr-un perimetru exterior pardosit cu granit Maple Red fiamat. Bordura din granit Peach Red care se distinge in detaliile de mai jos separa si aleile de zona de gradina.

Cinci sali de conferinte

O alta sala de conferinte dintre cele cinci pe care le detine hotelul este innobilata tot de marmura Olympus Beige si Maron Emperador. Ferestrele inalte si deschiderea pun in valoare luminozitatea si coloritul marmurei deschise la culoare. Venatura marmurei Maron Emperador de pe hol se vede cel mai bine in apropierea geamurilor care lasa vedere libera spre terasa exterioara. Tot marmura acopera si holul si scarile ce coboara spre parter.

Spatiu in aer liber, cu granit fiamat

Terasa exterioara poate gazdui de asemenea evenimente in aer liber, intr-un spatiu foarte placut si modern amenajat, cu o fantana central, marginita de reflexiile sticlei de pe exteriorul hotelului. Pardoseala si treptele sunt din granit Peach Red fiamat. Contratreptele cu structura lor interesanta si colorit lemnos sunt din calcar Rainbow,  iar insertiile de granit Padang Dark fiamat.

Comments are closed.