Marmura vs granit care e cea mai bună opțiune pentru camera de zi?

Camera de zi e locul din casă în care se desfășoară cea mai mult activitate și în care ne petrecem cea mai mare parte din zi. Este locul în care stăm cu musafirii în fața mesei ori pe canapea și în care petrecem ore în șir alături de familie. Tocmai de aceea, ar trebuie să acorzi o atenție specială aspectului și nivelului de confort.

În acest articol vom vorbi despre ce soluție este mai eficientă pentru placarea podelei din camera de zi. Pietrele naturale, datorită proprietăților sale practice și a modului în care schimbă aspectul casei sunt printre cele mai populare opțiuni pentru acoperirea podelelor din interior. Cu toate acestea, e destul de greu să iei o decizie, deoarece există foarte multe tipuri, fiecare cu propriile sale modele, texturi și culori. Tocmai pentru că știm cât este de greu, în articolul de astăzi, vom compara două dintre cele mai populare pietre naturale: granit și marmura.

1. Durabilitate

Marmură: Durabilă

Granit: Foarte durabil

Concluzie: Din moment ce living room-ul este una dintre cele mai folosite camere din întreaga casă, ar fi bine să alegi materialul cel mai durabil, adică granitul.

2. Porozitate

Marmură: Porozitate crescută

Granit: Porozitate crescută

Concluzie: Porozitatea pietrelor naturale determină gradul de rezistență la pete, zgârituri și alte tipuri de daune. Din moment ce ambele pietre, atât marmura cât și granitul au o porozitate crescută, sunt foarte predispuse petelor și zgârieturilor. Cu toate acestea, granitul oferă o mai bună rezistență în comparație cu marmura, așa ca dacă ești posesorul unui animal de companie, aceasta e cea mai potrivită alegere.

3. Mentenanța

Marmură: Frecventă

Granit: Mai puțin frecventă

Concluzie: Pietrele naturale oferă o excelentă durabilitate și au o mulțime de alte proprietăți, dar pentru a te bucura mult timp de ele, trebuie să le întreții periodic. Făcând comparație între atenția pe care trebuie să o acorzi granitului și atenția pe care trebuie să o acorzi marmurei, trebuie să știi că granitul trebuie curățat mai rar decât marmura și are nevoie de o menteanță mai mică. Cu toate acestea, acoprirea plăcilor cu un sigilant pentru pietre naturale trebuie făcut atât în cazul granitului, cât și în cazul marmurei.

Comparația dintre granit și marmură a fost făcută în funcție de trei factori diferiți: durabilitatea, porozitatea și mentenanța. În urma comparației, am ajuns la concluzia că granitul este cea mai bună opțiune pentru camera de zi. Cu toate acestea, dacă preferi modelele, nuanțele sau texturile plăcilor de marmură, diferențele între ele nu sunt foarte mari, nici în ceea ce privește proprietățile, nici în ceea ce privește prețul.

Citește în contiuare blog-ul Algabeth pentru a afla cele mai noi informații despre pietrele naturale. Pentru a vedea toate modelele de granit și marmură, vizitează www.algabeth.ro. Spor la construit!

Comments are closed.