Marmura pentru un elegant pub bucurestean

Marmura de diferite culori, grosimi si taieturi poate fi folosita in acelasi spatiu? Desigur! Ea creeaza astfel cele mai felurite suporturi, blaturi, placari si ornamente. Spatiul care a beneficiat de cele trei tipuri de marmura furnizata de Algabeth Com S.R.L. este un elegant pub, situat intr-o zona rezidentiala din Bucuresti, ce s-a deschis la sfarsitul lunii trecute.

Putine pietre naturale pot face acest lucru, dar marmura reuseste sa aduca laolalta diverse taieturi si tipare coloristice fara a risca un amestec neuniform de roci. Gratie unicitatii structurii sale, marmura creeaza unitate, oferind o atmosfera eleganta, dar si cool, in acest elegant pub bucurestean care s-a bazat pe marmura si mobilier pentru aspectul final.

Marmura alba Pyrgon si marmura Nero Marquina se imbina in pardoseala alb-negru, dandu-i un efect de tabla de sah. Placarea cu alb pe margini a avut ca scop realizarea unor zone mai mari deschise la culoare, cu rolul de a conferi mai multa luminozitate interiorului. Desi are irizatii cenusii, deschiderea nuantei nu este afectata, ci doar subliniata, inclusiv prin contrastul cu negru in zona cu carioaj patrat.

De altfel, marmura Pyrgon predomina in incapere, pe marginile pardoselii, de jur-imprejurul saptiului de servire, creand continuitate. Plintele din marmura urca pe verticala intr-o dubla imbinare, cu efect in scara, amintind de arhitectura ornamentala a antichitatii.

Simetric, de o parte si de alta a pub-ului sunt baruri de marmura realizate din acelasi Pyrgon, de provenienta greceasca. Blatul de marmura alba are o grosime de 3 cm, iar in stanga incaperii, sub blat este o structura metalica, pe care a fost montata marmura. Imbinarea cu masca suportului este atat de bine facuta, incat pare ca blatul e de patru ori mai gros.

Marmura Verde India a fost folosita pentru bucataria deschisa, placand taieturile in zid. Imbinarile au fost umplue cu chit la culoare, verde. Sub ferestrele pozitionate simetric, s-a realizat un al treilea blat de marmura Pyrgon, care de data aceasta completeaza mobilierul. Pentru a fi sustinut mai usor de piesele de mobilier, blatul a fost realizat din placi separate, taiate si finisate cu un mic cant in bizot la 45 de grade, pentru o imbinare fina.

Blaturile meselor rotunde sunt din marmura Verde India, la fel ca si ferestrele bucatariei deschise si au fost aduse pe santier gata taiate, pentru a fi montate pe loc, pe picioarele de fier forjat aduse de alt producator.

Comments are closed.