Marmura neagră – oricand la moda

Cu toate că simbolistica și semnificațiile nonculorii negru au conotații negative în percepția colectivă a poporului nostru, marmura neagră este foarte folosită în proiecte și foarte apreciată în domeniul amenajărilor de interior. Marmura neagră oferă camerei un aer misterios, discret și, conform studiilor, oferă protecție împotriva stresului emoțional, acesta fiind principalul motiv pentru care e recomandat să o folosești în proiectele tale de interior sau de exterior.

După cum probabil deja ai observat, restaurante elegant, hoteluri de lux și casele amenajate cu mult bun gust folosesc din plin marmura neagră. Datorită numărului mic al oamenilor care aveau acces la acest material, în trecut, era considerată un simbol pentru noblețe, lux și eleganță. Chiar dacă în prezent accesul este mult mai facil, această percepție s-a păstrat.

 

După cum probabil știi din articolele noastre precedente, marmura este disponibilă în mai multe culori, de la alb, gri, roz, și roșu, până la albastru, maro și chiar negru. Țara din care se exportă cel mai mult acest material este Turcia, iar apoi, după ce este prelucrată, este trimisă către cele mai importante țări, printre care și România.

 

Cum o poți folosi?

În ceea ce privește funcționalitatea, este simplu. Nu există limitări, o poți folosi pentru orice fel de proiect de construcție, ba chiar și pentru proiecte artistice. În ceea ce privește cromatica, există două moduri. Fie o folosești pentru a pune în evidență o altă culoare, caz în care o folosești în proporție de aproximativ 20%, fie pur și simplu o folosești în proporție de 100% și te asiguri că se completează bine cu nuanțele mobilierului.

 

Vrei să afli mai multe lucruri despre marmura neagră? Contactează-ne telefonic, iar unul dintre reprezentanții noștri îți va oferi toate detaliile. Până data viitoare, te așteptăm pe www.algabeth.ro.

Comments are closed.