Iti doresti sa faci primul pas pentru o podea din calcar?

Dacă deja ai trecut sau încă te afli în perioada în care îți amenajezi locuința, cel mai probabil știi faptul că alegerea materialului cu care va fi placată podeaua va influența în mod direct toate celelalte elemente care formează imaginea de ansamblu. Tocmai de aceea, atunci când amenajezi, ia în calcul placarea podelei cu piatră naturală, deoarece este unul dintre puținele materiale se va potrivi cu orice alte elemente ai adăuga pe parcurs.

 

Avantajele podelei din calcar

Alegere unei podele din calcar va aduce multe beneficii ambientului și va crește durabilitatea casei tale. Calcarul este format din plăci sedimentare și este una dintre cele mai populare alegeri în ceea ce privește placarea podelei. În articolul de astăzi îți vom prezenta succint beneficiile acestei pietre naturale și avantajele pe care le aduce în casa ta.

Fiabil și durabil

Plăcile de calcar sunt făcute dintr-un material care se găsește pe fundul mărilor și se formează doar atunci când sunt supuse, în mod natural, la o temperatură și o presiune foarte ridicată. Acest lucru face ca piatra de calcar să fie nu doar durabilă, ci și foarte de poroasă. Tocmai datorită durabilității și rezistenței sale, calcarul se folosește în locurile care sunt frecventate cel mai des.

Aspect estetic plăcut

Calcarul, la fel ca și marmura, se numără printre pietrele naturale care se bucură de o versatilitate sporită, fiind disponibilă într-o varietate de forme, texturi, mărimi și forme. Îți poți acoperi podeaua folosind plăci pătrate, plăci dreptunghiulare alungite, plăci mici de mozaic sau chiar plăci cu forme neregulate ce amintesc de designul contemporan – poți crea orice model îți dorești. Iar dacă întâmplarea face să ai ochii și simțul estetic ale unui designer, ei bine, putem spune cu încredere că poți recrea orice stil îți dorești, de la cel clasic, până la cel avangardist sau neomodernist. Iar datorită faptului că este foarte durabil, acesta va reprezenta o investiție pe termen lung în casa ta.

Preț accesibil și ușor de întreținut.

Pietrele naturale, în general, sunt ușor de menținut și de curățat. Dar o podea din calcar te va scuti de foarte multe costuri, deoarece nu necesită mult timp sau echipamente profesionale de curățat.

În cazul în care după ce ai parcurs acest articol, ești deja în căutarea plăcilor de calcar, te invităm să-ți arunci o privire în magazinul nostru online, pe www.stona.ro. În cazul în care simți că plăcile de calcar nu se potrivesc cu stilul casei tale, poți opta oricând pentru alte materiale.

Comments are closed.