Granitul, cel mai bun material din piatră naturală pentru bucătărie

Când folosim piatră naturală în amenajarea unei bucătării, oferim cu siguranţă o frumuseţe aparte spaţiului. Datorită calităţilor pietrelor naturale cum sunt travertinul sau marmura, folosirea lor în bucătărie este un gest tentant. Cea mai bună piatră naturală însă pentru a fi folosită ca şi blat de bucătărie este granitul.

Acestea sunt motivele:

Compoziţie

Granitul este greu datorită compoziției şi are puterea pe care o primește de la formarea cristalelor adânc în interiorul pământului. Odată instalat în bucătărie, un blat de granit va fi rezistent la bacterii, impermeabil, și nu se va zgâria.

Mai bun decât Travertinul sau Marmura

Travertinul şi Marmura sunt ambele pietre naturale dure şi sunt foarte bune pentru a fi utilizate în podele, băi, căzi și pentru a fabrica dale mari. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de utilizarea lor în bucătării, acestea sunt predispuse la deteriorare din cauza substanțelor acide.

Datorită caracterului non absorbant al granitului, folosirea lui în bucătărie este cea mai bună alegere.

Pentru a construi o bucătărie, care asigură costuri reduse de întreținere, dar și longevitate, atunci este recomandat să utilizați granit.

Cu ajutorul acestui material, mobila dumneavoastră din bucătărie va fi mult mai durabilă. Va fi, de asemenea, şi mult mai ușor de întreținut.

Insula de bucatarie din granit

Comments are closed.