Cum facem economie şi ecologie construind cu piatra naturală?

Economie şi ecologie construind cu piatră naturală?

Ce poate fi mai ecologic decât un produs care vine direct din pământ?

Piatra naturală este materialul cel mai potrivit pentru construcţii. Este creat de natură. Este ecologic pentru că nu este creat într-o fabrică şi nu conţine răşini pe bază de petrol.

Economie si ecologie

Piatra naturală rezistă la intemperii mai bine decât orice alt material de construcţie. Acest lucru poate fi dovedit extrem de uşor dând exemplul construcţiilor ce au dăinuit de-a lungul veacurilor (Piramidele Egiptene, Partenonul sau orice oraş cu clădiri foarte vechi). Piatra naturală este materialul de construcţie cel mai durabil. O podea de piatră, un blat sau placările pereţilor vor dura timp de cel puţin 100 de ani în majoritatea cazurilor, ori sigur cel puţin cât timp durează clădirea în sine.

Nici un alt material de construcţie nu este mai reciclabil decât piatra naturală. Aproape 100% din materialele dintr-un proiect construit cu piatra naturală destructurat pot fi reutilizate în alte proiecte sau zdrobite pentru a fi utilizate ca terasament.

Piatra naturală are capacitatea de a reflecta căldura. S-a dovedit că folosirea acestui tip de material natural ajuta la reducerea consumului pentru încălzirea unei clădiri.

Economie si ecologie

Încă un beneficiu pentru mediu este faptul că, pe întregul glob, multe dintre carierele vechi au fost reamenajate sub formă de parcuri, terenuri de golf, lacuri sau zone de recreere.

Economie si ecologie

Algabeth susţine protejarea mediului. Algabeth, este furnizorul de piatră naturală cu cel mai mare depozit din zona centrală a României, oferind produse ca marmură, granit, travertin, calcar, ardezie, şi onix precum şi servicii de prelucrare, montaj, întreţinere, training şi suport arhitecţi, colaboratori.

 

 

Apelaţi cu încredere la noi: www.algabeth.ro

Comments are closed.