Diferentele dintre granit si marmura

Granitul și marmura sunt foarte des folosite în construcția caselor, atât datorită aspectului estetic plăcut, cât și datorită funcționalității crescute.

Cu toate acestea, există o serie de diferențe notabile între cele două materiale. Aceste diferențe pleacă din faptul că cele două materiale au compoziții diferite, iar acest lucru generează un aspect distinct și caracteristici aparte pentru fiecare.

În articolul de astăzi, le vom trece în revistă pe cinci dintre cele mai evidente și vom discuta puțin pe marginea fiecărora.

Aspect

Ambele materiale îi vor oferi casei tale un aspect elegant și luxuriant. Cu toate ac
estea, când vine vorba de estetică, designerii tind să aleagă marmura în defavoarea granitului fără nicio ezitare.

Întreținere

Chiar dacă aspectul și caracteristicile sunt asemănătoare în cazul ambelor materiale, nu la fel stau lucrurile și atunci când vine vorba de întreținere și curățare.

Experții recomandă ca marmura să fie acoperită cu un strat protector adițional pentru a evita orice tip de zgârieturi sau orice tip de defect pe care îl poate produce căldura.

Pe de altă parte, granitul este un material foarte dur și nu are nevoie de strat protector adițional.

Rezistența la căldură și la agenți chimici

Granitul este mult mai rezistent la căldură decât marmura pentru că are o compoziție diferită ce îi conferă o durabilitate sporită.

Spre exemplu, pe un blat de bucătărie din granit poți așeza fără probleme o oală plină cu apă fierbinte. Marmura rezistă de asemenea la temperaturi înalte, dar nu la fel de bine ca granitul.

Cu toate acestea, e bine să eviți contactul cu alte suprafețe fierbinți, deoarece marmura se poate decolora cu ușurință.

Trafic

Proprietățile și caracteristicile marmurei te vor face să îți dorești acest material peste tot în casa ta, cu toate acestea e bine să nu îl folosești în locurile ce sunt zilnic foarte folosite.

Din cauza suprafeței soft și destul de poroase, marmura are tendința să absoarbă apa, spre deosebire de granit care este mult mai dens, mai rezistent și chiar recomandat pentru folosirea în locurile ce sunt zilnic foarte folosite.

Prețul

Prețul plăcilor de marmură este puțin mai mare spre deosebire de plăcile de granit, dar costurile variază în funcție de foarte mulți factori: model, culoare, dimensiuni, calitatea materialului și mulți alți.

Vă așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul nostru pentru a afla noi informații despre pietrele naturale.

Până la următorul articol, te așteptăm pe www.stona.ro pentru a descoperi cele mai noi modele de granit și marmură.

Comments are closed.