Diferentele dintre fisuri si crapaturi la granit

Granitul este o piatră naturală rezistenă și foarte plăcut estetic, compusă din fedespat și cuarț. Această piatră are o structură complexă și masivă, de aceea este ideală pentru folosirea ca material de construcție. În plus, are o foarte mare rezistență la compresiune, tocmai de aceea este folosită atât de des pentru construcția blaturilor și a insulelor de bucătărie. Pentru că ne-a fost sugerat în comentarii, în articolul de astăzi ne vom oprim puțin asupra diferențelor fisurile și crăpăturile granitului.
Oamenii se îngrijorează repede și pun la îndoială calitatea blaturilor din granit atunci când descoperă o linie fină în piatră. Această linie poate fi fie o fisură, fie o crăpătură. E destul de greu să faci diferența între cele două dacă nu te pricepi la acest domeniu. Dar în articolul de astăzi, am trasat o paralelă între cele două pentru a te ajuta să faci mai ușor distincția.


Fisurile
Fisurile sunt mici spații între pietrele de granit și există încă de când granitul se află în mină.
În timpul prelucrării, fisurile sunt umplute cu rășină epoxidică, adugând un plus de rezistență pietrei.
Fisurile reprezintă o caracteristică naturală a granitului și nu afectează în niciun fel calitatea granitului.
Carăpăturile  
O crăpătură este o fisură care apare abia după ce placa de granit a fost prelucrată, finisată și pregătită pentru utilizare.
Crăpăturile sunt greu de reparat și apar din cauza manipulării greșite a pietrei.
Crăpăturile din granit nu sunt naturale, iar odată cu apariția lor, piatra devine mai slabă și mai predispusă la accidente.
Nu-i ușor să faci distincția între fisuri și crăpături, dar sperăm că acest articol te-a făcut să îți dai seama că fisurile oferă pietrei naturalețe și nu sunt periculoase, în timp ce crăpăturile sunt un adevărat motiv de îngrijorare. Până săptămâna viitoare, te invităm pe site-ul www.stona.ro pentru a descoperi cele mai cunoscute modele de granit.

Comments are closed.