Dezavantajele blaturilor de bucatarie din calcar

O mare parte dintre pietrele naturale precum granitul și marmura sunt foarte folosite pentru construcția blaturilor de bucătărie, dar poate cea mai întâlnită piatră naturală este calcarul.


Calcarul are un aspect similar cu al marmurei și este foarte des folosit, fiind considerat o alternativă mai ieftină. O mare parte din compoziția acestei pietre naturale este compusă din fosile și scoici marine.
Dezavantaje
Chiar dacă calcarul este una dintre cele mai întâlnite opțiuni atât pentru blaturile de bucătărie, cât și pentru cele de baie, această piatră naturală are o serie de dezavantaje, iar în articolul de astăzi îți vom prezenta patru dintre cele mai cunoscute.
⦁    Fragilitatea
În comparație cu granitul și cu marmura, calcarul este extraordinar de fragil. Piatra este casantă și foarte ușor de zgâriat. Pe termen lung, acest lucru poate duce la pierderea formei inițiale și la decolorarea pietrei.
⦁    Paletă limitată de culori
Calcarul este disponibil într-o paletă limitată de culori precum: gri, maro, alb fildeș, roșu și galben. Acest lucru îți limitează opțiunile atunci când vrei să realizezi designul și schema de culori a bucătăriei.
⦁    Sensibil la substanțe acide
Compoziția acestei pietre naturale o face să fie foarte sensibilă la substanțele cu aciditate crescută. Acesta este unul dintre cele mai mari dezavantaje atunci când este folosit ca blat de bucătărie, deoarece pe el pot curge diverse lichide care au un nivel crescut de acid, precum sucul de citrice sau cel de tomate. Acidul infiltrat în această piatră naturală poate crea crăpături și pete.
⦁    Întreținere
Întreținerea unui blat de bucătărie din calcar poate fi destul de dificilă, în comparație cu marmura sau granitul. Suprafața sensibilă este foarte predispusă zgârieturilor și a crăpăturile, chiar și atunci când peste blat a fost aplicată un strat de rășină expoxidică pentru sigilarea porilor. În cazul în care optezi pentru un blat de culoare închisă, zgârieturile vor fi și mai proeminente.
În ciuda tuturor dezavantajelor prezentate mai sus, calcarul rămâne în continuare una dintre cele mai căutate și folosite pietre naturale pentru construcția blaturilor de bucătărie. Dacă totuși îți dorește un material mai rezistent, poți oricând opta pentru un blat din marmură sau un blat din granit. Sperăm că aceste informații ți-au fost de folos. Echipa Algabeth îți urează o săptămână frumoasă!

Comments are closed.