Descopera cum sa alegi cel mai bun material pentru podeaua din bucatarie

Marmură, granit, ardezie, travertin – există multe pietre naturale care reprezintă o alegere bună atunci când vine vorba podeaua din bucătărie. Pietrele naturale menționate anterior, pe lângă faptul că oferă un aspect natural și rustic oricărui loc, sunt foarte rezistente în timp, iar întreținerea lor se face cu minimum de efort. Un alt avantaj al acestor materiale este că se găsesc într-o varietate de modele, texturi, dimensiuni și culori, pe care le poți îmbina astfel încât rezultatul final să-ți reflecte propriul stil.

descopera-cum-sa-alegi-cel-mai-bun-material-pentru-podeaua-din-bucatarie

Dacă în perioada următoare ți-ai programat un mic „upgrade” la bucătărie probabil știi deja că pietrele naturale reprezintă cea mai bună alegere. Singura întrebare care rămâne este cum faci cea mai bună și mai inspirată alegere? Pentru a-ți oferi o mână de ajutor, în articolul de astăzi, am listat argumentele pro și contra alor trei dintre cele mai uzitate pietre naturale atunci când vine vorba de acoperirea podele din bucătărie.

Ardezie

Format din gresie argiloasă sau argilă cu granule fine, întărită din cauza presiunii, ardezia este unul dintre cele mai folosite materiale pentru podelele din bucătării. Disponibil într-o paletă largă de culori și texturi, ardezia este un material rezistent la alunecare și rezistent la pete, mult mai mult față de alte pietre natural. De asemenea este un material foarte durabil, tocmai de aceea este folosit în locurile unde se circulă intens.

Avantaje:

-Un material rezistent la uzură, pete, alunecare și decolorare
-Disponibil într-o varietate de culori
-Oferă oricărui loc un aspect natural și rustic

Dezavantaje:

-Poate fi instalat doar de un personal autorizat. De obicei manopera este destul de scumpă.

Travertin

Având un aspect care aduce aminte de marmură și totodată de calcar, travertinul este altă piatră foarte folosită în bucătărie atunci când vine vorba de podele. În ciuda faptului că, datorită texturii, piatra arată și se simte foarte bine sub picioare, travertinul nu este o alegere la fel de populară ca ardezia deoarece pot apărea ușor zgârieturi, iar petele se curățata mai greu. Cu toate acestea, poți să uiți de aceste dezavantaje dacă înainte de montaj aplici un strat protector.

Avantaje

-Disponibil într-o varietate de culori
-Se simte plăcut și confortabil sub picioare
Dezavantaje
-Predispus la pete și zgârieturi
-E recomandat să fie acoperit cu un strat protector

Marmură

Marmură combină atributele celor două materiale prezentate mai sus, ardezie și travertin. Este rezistentă și dură ca ardezia, dar în același timp la fel de predispusă la pete și zgârieturi ca travertinul. Lăsând deoparte aceste aspecte, există un singur lucru care face diferența între marmură și oricare alt tip de piatră natură – nuanța elegantă de alb este unică, fiind specifică acestui material, însă așa cum probabil te așteptai, trebuie să dedici ceva timp ca albul să rămână tot timpul perfect. Curățenia și întreținerea se fac se fac la intervale mai mici de timp.

Avantaje

-Disponibil în culori și modele unice
-Dură și rezistentă ca ardezia

Dezavantaje

-Predispusă la pete
-Predispusă la zgârieturi
-Necesită întreținere sporită

Nu uita că atunci când îți vei acoperi podeaua cu piatră naturală s-ar putea ca manopera să ți se pară destul de scumpă, dar este una dintre cele mai bune investiții pentru casa ta. Dacă ești interesant și de alte aspecte ce țin de piatra naturală, te invităm să citești mai multe articole pe blogul nostru. Magazinul online poate fi accesat pe www.stona.ro.

 

Comments are closed.