De ce e bine sa curatam piatra naturala doar cu apa calda?

Dacă citești frecvent blogul nostru, probabil deja ai aflat că, în cazul în care nu ai la dispoziție produse de curățat profesionale special concepute pentru tipul de piatră pe care îl ai instalat, e mai bine să cureți doar cu apă caldă și să eviți orice alte produse de curățat aflate în comerț. Să vedem în continuare de ce bine să faci acest lucru.

 

Apa caldă nu decolorează

Apa este incoloră. Acest lucru o face să fie ideală pentru eliminarea prafului și a murdăriei de pe suprafața pietrelor, fără să afecteze culoarea acestora. Cu toate acestea, e bine de știut că pot exista situații în care și apa poate decolora – atunci când este vărsată și nu este ștearsă imediat. Dacă apa vărsată nu a fost ștearsă în rânduri repetate, sunt șanse destul de mari ca ea să decoloreze piatra.

 

Apa caldă nu slăbește rezistența

Nefiind o substanță acidă, apa caldă nu slăbește rezistența pietrei. Însă, la fel ca în cazul precedent, există o excepție de la regulă. Apa poate slăbi rezistența dacă există o diferența foarte mare între temperatura pietrei și temperatura apei. E bine ca diferența să fie cât mai mică. Nu aplica niciodată apă fierbinte pe o piatră care are o temperatură foarte scăzută, cum ar fi piatra naturală instalată în exterior în timpul sezonului rece.

 

Apa caldă nu generează pete

Lipsa coloranților fac apa ideală pentru curățarea pietrelor pentru că nu poate schimba culoarea acestora. Singurele substanțe mai bune sunt substanțele special concepute și recomandate de producător pentru acest scop.

 

Alături de apă caldă, folosește tot timpul o lavetă moale sau un burete fin. Vizitează și săptămâna viitoare blogul Algabeth și caută cele mai noi modele de piatră naturală pe www.algabeth.ro.

Comments are closed.