Cum stim cand e bine sa inlocuim piatra naturala ?

 

Chiar dacă este rezistentă și garantată mult timp, piatra naturală, la fel ca orice alt material, poate suferi diverse modificări din cauza trecerii timpului. Cauzele sunt multiple, iar majoritatea au legătură cu faptul că piatra fie nu a fost întreținută corespunzător, fie a fost expusă unor condiții meteorologice improprii. În articolul de astăzi, îți vom prezenta care sunt primele semne care ne indică faptul că în curând e timpul să schimbăm piatră naturală.

 

Zgârieturi fine

Zgârieturile fine apar preponderent în zonele în care piatra intră în contact cu obiecte dure. Cele mai frecvente locuri sunt blatul de bucătărie, mesele, dar și holul și scările de la intrare, iar cele mai puțin frecvente locuri sunt pereții interiori. Pentru a căuta zgârieturile fine, folosește o sursă de lumină și urmărește atent umbrele lăsate pe piatră.

 

Sedimente depuse în orificii

Ușor de observat și greu de curățat, sedimentele depuse în orificiile pietrelor reprezintă o adevărată problemă. Mai ales atunci când vorbim de marmura ce are o nuanță deschisă. Pentru a curăța aceste sedimente, utilizează o lavetă moale și apă caldă. În cazul în care persistă, folosește o periuță de dinți moale, ia apoi un aspirator. După îndepărtarea sedimentelor, aplică din nou un strat sigilant.

 

Depigmentare

Depigmentarea își poate face apariția din cauza infiltrațiilor constante ale apei în orificiile pietrei. În cele mai multe cazuri, acest lucru se întâmplă pietrelor instalate în exterior, dar acest lucru se poate întâmpla și la interior în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi baia.

 

Crăpături

Spre deosebire de semnele prezentate mai sus, crăpăturile își fac apariția după o perioada mai mare de timp. Crăpăturile sunt greu de reparat, iar odată cu apariția lor piatra devine mai slabă și își pierde din proprietăți

 

Dispariția stratului protector

Stratul protector care sigilează porii pietrei dispare foarte repede, tocmai de aceea e recomandat ca acesta să fie reînnoit în fiecare an. Dispariția lui poate atrage mai devreme sau mai târziu unul sau mai multe dintre semnele prezentate mai sus.

 

Ne bucurăm că ne-ai vizitat și în această săptămână. Te așteptăm și miercurea viitoare pe blogul nostru.

 

Comments are closed.