Cum stabilim calitatea unei placi de travertin

Travertinul este unul dintre cele mai bune materiale pe care îl poți folosi pentru decorarea casei. Acesta este disponibil într-o mulțime de forme și culori diferite ce pot oferi un aspect aparte și care vor crea o atmosferă confortabilă și relaxantă în casa ta. În articolul de astăzi, vom vorbi despre trei aspecte importante prin care putem determina calitatea unei plăci de travertin.

Clasele de calitate ale travertinului

Travertinul are trei clase de calitate. Acestea sunt determinate de anumite procese naturale, dar și de modul în care plăcile sunt prelucrate, de când sunt extrase până când ajung în depozit. Principalele două aspecte la care trebuie să fim atenți când încercăm să stabilim calitatea sunt frecvența găurilor și calitatea culorilor.

Găurile din plăcile de travertin

Frecvența găurilor din plăcile de travertin ne poate oferi un indiciu despre calitatea granitului. În cazul în care există găuri multe, mai mici sau mai adânci, înseamnă că travertinul este de o calitate slabă. În cazul plăcilor de travertin de primă clasă, acest găuri sunt umplute fie manual, fie automatizat, iar în cazul plăcilor din clasa a doua, găurile sunt lăsate doar într-o cantitate foarte mică pentru un aspect cât mai natural.

Culoarea

Culoarea este de asemenea foarte importantă pentru determinarea calității plăcii. Dacă te pregătești să folosești travertinul într-unul dintre proiectele tale, înainte de achiziție, examinează atent fiecare placă și asigură-te că nu există porțiuni în care piatra este decolorată. Aceste decolorări sunt ușor de remarcat și au nuanța gri închis sau negru.

Plăcile din depozit

Chiar dacă ai văzut un anumit model showroom, e foarte important să te asiguri că vei primi același model atunci când comanda este livrat. Pietrele naturale pot avea foarte multe particularități așa că, dacă ți se oferă posibilitatea, verifică și plăcile din depozit.

Pentru a vedea cele mai noi modele de travertin, vizitează www.stona.ro și www.algabeth.ro. Pe săptămâna viitoare!

Comments are closed.