Cum si unde poti folosi onix in casa ta

Onixul este un tip de cuarț ce are o mulțime de întrebuințări și este disponibil într-o varietate de culori și și modele. Începând de la obiecte de decor din piatră naturală, cum ar fi piesele de șah și suporturile de lumânări, până la blaturi de bucătărie și podea, onixul oferă rezultate impresionante. Cu toate acestea, datorită faptul că este o piatră translucidă, este una dintre cele mai scumpe pietre de pe piață în momentul de față. În plus, în comparație cu alte pietre naturale este mult mai fragilă și de aceea e bine să nu fie utilizată în zonele în care există un trafic mare de oameni, cum ar fi scările sau unele aplicații în exterior.

Așadar, dacă onixul este una dintre pietrele pe care vrei o folosești în proiectele tale, în articolul de astăzi vei găsi trei moduri prin care o poți folosi pentru a te bucura din plin de caracteristicile ei.

1. Folosește-l ca pe un accesoriu

Onixul poate fi folosit pentru o locuință la fel cum noi obișnuim să folosim bijuterii, adică într-o cantitate moderată și cu foarte mare bun gust. Poți folosi onixul pentru a construi un mic bar pe hol sau un șemineu în camere de zi. Secretul este să îl folosești tot timpul cu măsură.

2. Schimbă aspectul băii, bucătăriei sau camerei de zi cu podele din onix

Când vine vorba de varietatea culorilor și a modelelor, onixul poate fi chiar comparat cu marmura. Din păcate însă, nu este la fel de rezistent și de aceea nu trebuie folosit în zonele din casa ta unde există un trafic mai mare, ca de exemplu pe hol ori pe scările de la intrare. Pentru a face piatra mai rezistentă, îi poți monta în partea din spate o pânză sau fibră de sticlă. În plus, curăță plăcile periodic.

3. Instalează un blat de bucătărie iluminat

Datorită translucidității, onixului i se montează în unele cazuri un sistem de iluminare discret care, odată pus în funcțiune, oferă pietrei o lumină difuză și foarte liniștitoare. Cea mai folosită metodă în care granitul este iluminat din spate este sub formă de blat de bucătărie. În cazul în care îți dorești granit translucid într-unul din proiectele tale, asigură-te încă din prima zi că este montat în așa fel încât să îți permită verificarea sistemului electric fără prea mare efort și fără să fie nevoie de intervenția unei echipe specializate.

Pentru a descoperi mai multe despre pietrele naturale și caracteristicile lor, te așteptăm pe site-ul nostru, www.algabeth.ro. Pe săptămâna viitoare!

Comments are closed.