Cum schimbă piatra naturală aspectul băii?

O nouă săptămână, un nou articol. De data aceasta vorbim despre băi și despre cât de ușor le poate schimba aspectul un material atât de versatil precum piatra naturală. Ce este de reținut, încă de la început, e faptul că piatra este primul material din istorie care a fost folosit în construcția băilor, în special în Roma Antică. Dar despre istorie, vom vorbi într-un articol viitor. Să revenim la subiect și să vedem care sunt avantajele pe care le aduce piatra naturală atunci când este utilizată în baie.

Spațialitate

Spațialitatea este oferită în funcție de modul în care plăcile de piatră naturală sunt tăiate și așezate. Partea bună este că, spre deosebire de alte materiale cum ar fi faianța, plăcile de piatră naturală pot fi tăiate la dimensiuni foarte mari, iar cu cât sunt mai mari, cu atât vor oferi mai multă spațialitate băii, mai ales atunci când baia are o dimensiune pe măsură.

Echilibru

Pietrele naturale, în special cele care au tăiate lastrele în oglindă, permit crearea unui design egal, aerisit și echilibrat, foarte plăcut și apreciat din punct de vedere estetic. Acest echilibru mai poate fi amplificat prin așezarea mobilierului într-un mod cât mai simetric.

Eleganță

Una dintre cele mai importante capacității ale pietrelor naturale este că, indiferent de locul în care sunt instalate, acestea oferă eleganță și rafinament, indiferent de model, culoare sau finisaj.

Soliditate

Piatra în sine este un material robust, greu și dur, tocmai de aceea va face baia ta să pară foarte solidă și rezistentă. Pentru a amplifica acest efect, alege pietre naturale cu finisaj nelustruit.

 

Te așteptăm și săptămâna viitoare cu un nou articol. Dacă vrei să instalezi piatra naturală în baia ta, recomandarea noastră este să folosești travertin, datorită rezistenței sporite la umiditate și, bineînțeles, grație aspectului inconfundabil.

Comments are closed.