Cum sa stergi petele de ulei de pe marmura

În cazul în care nu ai aplicat periodic un sigilant, există posibilitatea ca acum marmura ta să prezinte pe suprafață pete de apă sau de ulei. Ce este de făcut? În primul rând, trebuie să știi că nu este nevoie să înlocuiești piatra și nici să acoperi petele cu obiecte, pentru că ele pot fi eliminate, iar piatra să arate din nou ca la început.

Cum să ștergi petele de ulei de pe marmură

Așadar, să descoperim împreună ce este cataplasma. Este o pastă moale, poroasă și umedă care poate fi utilizată pentru a elimina petele de ulei de pe piatră. Întrucât marmura este o piatră naturală poroasă, există o tendință ridicată ca orice lichid vărsat pe ea să fie absorbit, astfel încât se poate pată ușor. Cataplasma funcționează însă pe același sistem, doar că la o scară mult mai mare, iar de fiecare dată când o vei așeza deasupra unei pete aflate pe suprafața unei pietre naturale, aceasta va reabsorbi tot lichidul.

Cataplasmă – Procesul de eliminare al petelor

De ce au nevoie?

  • Ulei pentru eliminarea petelor Tech 3 Oz
  • O spatulă de lemn sau de plastic pentru a aplica pasta
  • O perie pentru îndepărtarea acesteia

Pașii pe care trebuie să-i urmezi

  • Curăță bine suprafața pietrei
  • Amestecă pasta cu spatula din lemn si apoi aplic-o pe zona pătată
  • Las-o să se usuce. Va dura aproximativ 2-3 ore pentru a se usca, apoi se va transforma într-o pulbere.
  • Folosește peria pentru a îndepărta pulberea și, cât ai clipi, pata a dispărut

Dacă pata este încă vizibilă, repetă procesul. Dacă pata a dispărut, este recomandat să resigilezi zona în care a fost pata. Te așteptăm și săptămâna viitoare pe blogul Algabeth. Descoperă toate modelele de marmură pe www.stona.ro.

Comments are closed.